Μια λαχταριστή συνταγή για το τέλειο σνακ ή γεύμα
Μόλις βγει το σάντουιτς από το τηγάνι, το άρωμα του μελιού, του θυμαριού και του ψωμιού είναι απλά ακαταμάχητο. Το τυρί είναι ζεστό και λιώνει, το μπέικον είναι τραγανό, το σύκο είναι γλυκό και αρωματικό. Όλα αυτά τα υλικά συνδυάζονται τέλεια για να δημιουργήσουν ένα σάντουιτς που είναι τόσο μα τόσο νόστιμο.
Μια μπουκιά από το σάντουιτς και όλα αυτά τα αρώματα και οι γεύσεις συνδυάζονται τέλεια για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία γεύσης. Είναι σαν να έχετε μια γιορτή στο στόμα σας.
Το σάντουιτς αυτό είναι ένα από τα πιο νόστιμα και αρωματικά σάντουιτς που μπορείτε να φτιάξετε. Είναι ιδανικό για το τέλειο σνακ ή γεύμα, και είναι σίγουρο ότι μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Αυτό το σάντουιτς συνδυάζει τα καλύτερα από δύο κόσμους: τη γλυκύτητα και την αλμύρα, τη νοστιμιά και το άρωμα. Το τυρί είναι ζεστό και λείο, το μπέικον είναι τραγανό, και το σύκο είναι γλυκό και αρωματικό. Το θυμάρι προσθέτει μια νότα αρώματος και γεύσης, ενώ το ψωμί είναι το τέλειο όχημα για όλα αυτά τα υπέροχα υλικά.
Σάντουιτς με ψημένο τυρί, σύκο, μπέικον και θυμάρι
Ingredients
- 4 φέτες ψωμί
- 4 φέτες τυρί (κάποιο μαλακό που λιώνει ωραία)
- 2 φέτες μπέικον
- 2 σύκα (ένα για το κάθε σάντουιτς, πολύ καλά πλυμένα)
- θυμάρι
- 1 κτσ μέλι
- ½ κτσ καστανή ζάχαρη
- 1 κτγ χυμό λεμονιού
- βούτυρο λίγο
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
Instructions
- Κόψτε το κάθε σύκο σε 4 χοντρές φέτες και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο, ανακατέψτε το μέλι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και τη ζάχαρη, περιχύστε τις φέτες σύκου και αφήστε τα στην άκρη να μαριναριστούν.
- Σε ένα τηγάνι, τηγανίστε το μπέικον και από τις δύο πλευρές ώστε να γίνει τραγανό.Βάλτε το μπέικον που έχετε τραγανίσει σε ένα πιάτο, χωρίς να καθαρίσετε το τηγάνι.
- Βουτυρώστε καθεμία από τις τέσσερις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές, βάλτε από πάνω από δύο φέτες τυρί και ρίξτε λίγο θυμάρι, καθώς και το καβουρδισμένο μπέικον.
- Τοποθετήστε πάνω από το μπέικον τις φέτες από τα σύκα και αλατοπιπερώστε.
- Καλύψτε με τις υπόλοιπες δύο φέτες ψωμιού για να φτιάξετε ένα σάντουιτς.
- Τώρα τοποθετήστε τα σάντουιτς στο τηγάνι και πιέστε τα καλά (με κάποιο βάρος, π.χ. με ένα μικρό πιάτο που έχετε βάλει μέσα να πατάει κάτι βαρύ).
- Τηγανίστε για περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, πάντα με το βάρος από πάνω.Το τυρί θα πρέπει να έχει λιώσει μέχρι τώρα, εάν όχι, τηγανίστε λίγο ακόμη προσέχοντας να μην καεί το ψωμί.
- Και το σάντουιτς με ψητό τυρί είναι έτοιμο.Αν θέλετε, μπορείτε στο τέλος να το ραντίσετε με λίγο μέλι.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.