Πίτσα με βάση το καρπούζι, με μια κρεμώδης επικάλυψη με μέλι και τυρί ρικότα και φυσικά, άφθονα φρέσκα μούρα από πάνω, είναι το πιο γλυκό επιδόρπιο χωρίς ψήσιμο για το καλοκαίρι.
Πίτσα καρπούζι
Παραδοσιακό σίγουρα δεν είναι, κλασική πίτσα επίσης δεν είναι, είναι πίτσα με βάση το καρπούζι και γαρνιτούρα με φρούτα!
Ingredients
- 1/2 κούπα ρικότα
- 1/4 κούπα τυρί κρέμα
- 1 κ.τ.σ. μέλι
- 1/2 κτγ βανίλια
- 1 φέτα καρπούζι στρογγυλή, κομμένη σε 6 κομμάτια σαν πίτσα
- μούρα φρέσκα, για γαρνιτούρα
- φράουλες φρέσκες, για γαρνιτούρα
- μέντα φρέσκια, για γαρνιτούρα
- καρύδα ψημένη, για γαρνιτούρα
- ξηροί καρποί διάφοροι για γαρνιτούρα
Instructions
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα, το τυρί κρέμα, το μέλι και τη βανίλια μέχρι να συνδυαστούν και να δέσουν οι γεύσεις.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω από την φέτα του καρπουζιού και από πάνω γαρνίρουμε με φράουλες, μούρα, δυόσμο, ξηρούς καρπούς και φρυγανισμένη καρύδα.Σερβίρετε αμέσως.
Notes
Φυσικά, εννοείτε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για τυρί ρικότα, φέτα, έτσι θα δώσετε μια γεύση πιο γνωστή στον ουρανίσκο σας, μπορείτε επίσης να ραντίσετε τα κομμάτια από πάνω με λίγο ξύδι μπαλσάμικο, οι επιλογές είναι πάρα πολλές και είναι στα χέρια σας, κάντε ότι τραβάει η όρεξή σας, στο κάτω κάτω, η γεύση είναι υποκειμενική, εμείς σας δίνουμε μια ιδέα και εσείς από εκεί και πέρα μπορείτε να κάνετε τα μαγικά σας.
Photo credit: godairyfree.org
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.