Λοιπόν, αυτό ήταν το δείπνο χθες το βράδυ κυρίως επειδή αποφάσισα ότι αν δεν χρησιμοποιούσα την κολοκύθα που είχα στο ψυγείο θα κατέληγε μαζί με άλλα οργανικά απορρίμματα να γίνει λίπασμα στην πίσω αυλή!
Λατρεύω τα ψητά λαχανικά, όταν αυτά γίνονται σωστά, εννοώ όταν είναι λίγο τραγανά, μαστιχωτά και σαν καραμέλα στο εξωτερικό και μαλακά και πολτώδη στο εσωτερικό, αυτό είναι η τελειότητα.
Αυτό το πιάτο προέκυψε ως αποτέλεσμα της επιθυμίας μου να κάνω ένα γεύμα από την κολοκύθα και όχι να την παρουσιάζω ως το περίεργο λαχανικό στο πλάι κάποιου άλλου περίπλοκου πιάτου. Η κολοκύθα είναι ένα έντονο κρεατοφαγικό λαχανικό και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο.
Πικάντικη ψητή σαλάτα κολοκύθας
Ingredients
- 1 κολοκύθα μεγάλη
- 1 κρεμμύδι κόκκινο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 καρότο μεγάλο
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 2 κτσ μέλι
- 1 κτγ τσίλι σκόνη
- ελαιόλαδο μια καλή δόση
Instructions
Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά
- Ξεφλουδίστε την κολοκύθα και κόψτε την στη μέση, βγάλτε τους σπόρους, στη συνέχεια κόψτε την σε χοντρές φέτες.
- Ετοιμάστε τα υπόλοιπα λαχανικά κόβοντας τα σε κομμάτια. Αφήστε τις σκελίδες του σκόρδου ως έχουν, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια πλούσια αλλά απαλή γεύση πολύ πιο εύγευστη από ό,τι στην ωμή του μορφή.
- Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια περιχύστε το μείγμα με το μέλι και τέλος πασπαλίστε με τη σκόνη τσίλι.
- Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.