Τι καλύτερο από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι σε μια κρύα μέρα;
Μόνο ένα κομμάτι κέικ μήλου και σταφίδας για συνοδεία!
Μια ζεστή φέτα κέικ μήλου με σταφίδες συνοδεία ενός φλιτζανιού με τσάι είναι η τέλεια απόλαυση για ένα χαλαρό απόγευμα. Το κέικ είναι τόσο νόστιμο που θα θέλετε να το φάτε όλο μόνοι σας!
Η μυρωδιά από το κέικ μήλου που ψήνεται στο φούρνο είναι από μόνη της απολαυστική. Οι σταφίδες, το μήλο, και η κανέλα συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Είναι ζουμερό, αφράτο με μια πικάντικη νότα από την κανέλα και έχει μια μοναδική γεύση που συνδυάζει την γλυκύτητα από τις σταφίδες και την τραγανή υφή του μήλου που συνδυάζονται ιδανικά με την πικράδα του τσαγιού, δημιουργώντας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.
Στη συνέχεια έχουμε μια συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας κέικ μήλου και σταφίδας. Η συνταγή είναι απλή και εύκολη στην εκτέλεση, και το αποτέλεσμα είναι ένα απολαυστικό γλυκό που θα λατρέψετε.
Κέικ μήλου με σταφίδες, η γλυκιά συντροφιά του τσαγιού
Ingredients
- 125 γρ βούτυρο
- 125 γρ μαύρη ζάχαρη
- 150 ml χυμό μήλου
- 1 μήλο (σε κύβους)
- 1 μήλο (κομμένο σε φέτες)
- 1 κτγ χυμό λεμονιού
- 100 γρ σταφίδες
- 2 αυγά
- 275 γρ αλεύρι
- 1 κτγ κανέλα
- ½ κτγ μοσχοκάρυδο
- 2 κτγ μαγειρική σόδα
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
- Βάλτε το χυμό μήλου και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.Ζεσταίνετε τα υλικά και ρίχνετε μέσα το βούτυρο να λιώσει.Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα.Όταν λιώσει το βούτυρο, αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγο και στη συνέχεια να κρυώσει, κατά προτίμηση στο ψυγείο.
- Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τα κομμένα σε κύβους κομμάτια μήλου και τις σταφίδες.
- Τώρα κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέστε τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε σιγά σιγά μαζί με το μείγμα χυμού μήλου-βούτυρου-ζάχαρης.
- Προσθέστε τώρα στο μείγμα το μπολ που έχετε ανακατέψει τα αυγά με το μήλο και τις σταφίδες και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Βάλτε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα (σαν αυτές για το ψωμί), καλύψτε το με φέτες μήλου που έχετε προηγουμένως αναμείξει με χυμό λεμονιού.
- Ψήστε στους 170°C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Όπως πάντα, αυτό μπορεί να διαφέρει από φούρνο σε φούρνο. (Είναι καλύτερο να τα δοκιμάσετε με μαχαίρι, ξυλάκι, όπως σας βολεύει)
- Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
- Το μόνο που έμεινε να κάνετε είναι να πάρετε το τσάι σας και μπορείτε να απολαύσετε αυτόν τον απίθανο συνδυασμό.
Notes
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.