Αστραφτερά μπισκότα λεμονιού

Μια δόση δροσιάς για κάθε εποχή

Αναζητάτε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπισκότα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας; Τα μπισκότα λεμονιού με επικάλυψη ζάχαρης είναι η τέλεια επιλογή!

Αυτά τα μπισκότα με το άρωμα λεμονιού και την κρυστάλλινη λάμψη από την ζάχαρη, ταιριάζουν ιδανικά για κάθε περίσταση. Χριστούγεννα, γιορτές, ή απλά για μια χαλαρή στιγμή με καφέ, τα μπισκότα λεμονιού θα σας κερδίσουν με την απλότητα και την εκλεπτυσμένη γεύση τους.

Η συνταγή είναι πανεύκολη και μπορεί να υλοποιηθεί ακόμα και χωρίς μίξερ. Απλά φροντίστε να έχετε μαλακώσει καλά το βούτυρο και δώστε χρόνο στην ζύμη να ξεκουραστεί, ώστε να απορροφήσει το λεμονάτο άρωμα.

Για ακόμα πιο έντονη λεμονάτη εμπειρία, μπορείτε να παραλείψετε την ζάχαρη άχνη και να φτιάξετε ένα γλάσο με χυμό λεμονιού και ζάχαρη άχνη, με το οποίο θα καλύψετε τα μπισκότα αφού κρυώσουν.

Ετοιμάστε τα μπισκότα λεμονιού και αφήστε την δροσερή γεύση τους να σας ταξιδέψει σε δροσερά καλοκαιρινά τοπία, οποιαδήποτε εποχή κι αν είναι!

Αστραφτερά μπισκότα λεμονιού

Μπισκότα λεμονιού με δροσερή γεύση που θα σας ταξιδέψει σε δροσερά καλοκαιρινά τοπία, οποιαδήποτε εποχή κι αν είναι!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 14 minutes
ξεκουραση 2 hours
Total Time 2 hours 44 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο, μπισκότα, Σνακ
Cuisine Αμερική
Servings 30 μπισκότα

Ingredients
  

  • 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 μπαστούνι βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό μεγάλο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κτσ ξύσμα λεμονιού κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένο
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 156 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Instructions
 

  • Χτυπήστε την κρυσταλλική ζάχαρη, το ανάλατο βούτυρο, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ.
    Προσθέστε το αλεύρι με τη μία και χτυπήστε το μόνο που χρειάζεται για να ενωθεί. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη μπισκότων στο ψυγείο να ξεκουραστεί, περίπου 2 ώρες.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180℃ και καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί σας.
  • Ρίξτε χοντρή ακατέργαστη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή ένα σκουπ παγωτού εάν έχετε και με υγρά χέρια δουλέψτε το ζύμαρι σχηματίζοντας μπάλες ζύμης.
    Περάστε τα μπαλάκια από το μπολάκι με την ζάχαρη, καλύψτε καλά και βάλτε τα μπαλάκια στο ταψί, προσέχοντας να αφήσετε χώρο μεταξύ τους, περίπου 5 εκ. είναι αρκετά.
  • Επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα και με την υπόλοιπη ζύμη, προσέχοντας να αφήνετε χώρο ανάμεσα στις μπάλες της ζύμης.
    Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι, πιέστε τις μπάλες με το κάτω μέρος και ισιώστε την ζύμη, δημιουργώντας μπισκότα διαμέτρου περίπου 5 εκατοστών.
    Ψήστε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν από κάτω, περίπου 14 λεπτά, ανάλογα και με την κουζίνα, θα είναι αρκετά.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα και απολαύστε τα όπως εσείς θέλετε.

Notes

Τα μπισκότα αφού ψηθούν, μπορείτε να τα φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.
Keyword Εύκολα, Λεμόνι, μπισκότα

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα