2κτσξύσμα λεμονιούκουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένο
1κτγεκχύλισμα βανίλιας
¼κτγαλάτι
156γραλεύριγια όλες τις χρήσεις
Instructions
Χτυπήστε την κρυσταλλική ζάχαρη, το ανάλατο βούτυρο, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ.Προσθέστε το αλεύρι με τη μία και χτυπήστε το μόνο που χρειάζεται για να ενωθεί. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη μπισκότων στο ψυγείο να ξεκουραστεί, περίπου 2 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180℃ και καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί σας.
Ρίξτε χοντρή ακατέργαστη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ.
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή ένα σκουπ παγωτού εάν έχετε και με υγρά χέρια δουλέψτε το ζύμαρι σχηματίζοντας μπάλες ζύμης.Περάστε τα μπαλάκια από το μπολάκι με την ζάχαρη, καλύψτε καλά και βάλτε τα μπαλάκια στο ταψί, προσέχοντας να αφήσετε χώρο μεταξύ τους, περίπου 5 εκ. είναι αρκετά.
Επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα και με την υπόλοιπη ζύμη, προσέχοντας να αφήνετε χώρο ανάμεσα στις μπάλες της ζύμης.Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι, πιέστε τις μπάλες με το κάτω μέρος και ισιώστε την ζύμη, δημιουργώντας μπισκότα διαμέτρου περίπου 5 εκατοστών.Ψήστε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν από κάτω, περίπου 14 λεπτά, ανάλογα και με την κουζίνα, θα είναι αρκετά.
Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα και απολαύστε τα όπως εσείς θέλετε.
Notes
Τα μπισκότα αφού ψηθούν, μπορείτε να τα φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.