Τάρτα δαμάσκηνο
Η τάρτα με δαμάσκηνα είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που αγαπιέται από γενιές και γενιές. Η τραγανή σφολιάτα, η ζουμερή κρέμα και τα αρωματικά δαμάσκηνα συνδυάζονται τέλεια για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
Course Γλυκά, Επιδόρπιο
Cuisine Γαλλία
- 2 ρολά σφολιάτα ψυγείου (όχι κατεψυγμένα) ή φτιάξτε τη βάση με τη ζύμη μπριζέ
- 1 κτσ ξινή κρέμα
- 20 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
- 1,5 κτσ ζάχαρη
- 1 κτγ κανέλα
- 1 αυγό
- ½ κτγ νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 400 γρ δαμάσκηνα
- 1 κτσ ζάχαρη
Προετοιμασία της σφολιάτας
Τοποθετήστε τα ρολά σφολιάτας το ένα πάνω στο άλλο και ανοίξτε τα.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Κόψτε μία φορά κατά μήκος και τέσσερις φορές κατά πλάτος για να φτιάξετε 8 ομοιόμορφα ορθογώνια.
Άπλωμα της κρέμας
Απλώστε την ξινή κρέμα πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ελεύθερες τις άκρες.
Πασπαλίζετε ομοιόμορφα την κορυφή με τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Χτυπήστε το αυγό με το νερό και μια πρέζα αλάτι και αλείψτε με αυτό τις άκρες της ζύμης.
Μοιράζουμε τα δαμάσκηνα και ψήνουμε
Πλένετε, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τεμαχίζετε τα δαμάσκηνα και τα απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.
Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το κέικ με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Βάλτε το στο φούρνο για 25-30 λεπτά - έτοιμο!
Tips για πιο πλούσια γεύση:
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα, ώριμα δαμάσκηνα. Τα ώριμα δαμάσκηνα είναι πιο γλυκά και αρωματικά.
- Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας στη γέμιση.
- Πασπαλίστε τη τάρτα με 1 κουταλάκι του γλυκού ινδοκάρυδο για μια επιπλέον νότα καρύδας.
Keyword Γλυκά, Γρήγορα, Εύκολα, τάρτα