- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο και την κολοκύθα και σοτάρετε 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί για να μην κολλήσουν. 
- Μόλις τα κρεμμύδια αρχίσουν να γίνονται διάφανα, προσθέστε τα παντζάρια, το αλάτι και τα αποξηραμένα βότανα και σοτάρετε 1-2 λεπτά. 
- Στη συνέχεια, προσθέστε το ξύδι και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά για να εξατμιστεί το ξύδι. 
- Τέλος, προσθέστε το νερό και το μέλι. Αφήστε το να πάρει μια χαμηλή βράση, μειώστε τη φωτιά και σκεπάστε. 
- Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ή μέχρι τα καρότα, τα παντζάρια και τα κολοκύθια να μαλακώσουν. 
- Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά σας, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα όλα να κρυώσουν. 
- Χτυπήστε τα υλικά σε μια λεία σάλτσα χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ ή μεταφέρετε τα προσεκτικά σε ένα μπλέντερ. Μόλις αναμειχθεί το μείγμα, αλατίστε όσο χρειάζεται για να το φέρετε στη γεύση σας.