Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο και την κολοκύθα και σοτάρετε 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί για να μην κολλήσουν.
Μόλις τα κρεμμύδια αρχίσουν να γίνονται διάφανα, προσθέστε τα παντζάρια, το αλάτι και τα αποξηραμένα βότανα και σοτάρετε 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ξύδι και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά για να εξατμιστεί το ξύδι.
Τέλος, προσθέστε το νερό και το μέλι. Αφήστε το να πάρει μια χαμηλή βράση, μειώστε τη φωτιά και σκεπάστε.
Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ή μέχρι τα καρότα, τα παντζάρια και τα κολοκύθια να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά σας, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα όλα να κρυώσουν.
Χτυπήστε τα υλικά σε μια λεία σάλτσα χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ ή μεταφέρετε τα προσεκτικά σε ένα μπλέντερ. Μόλις αναμειχθεί το μείγμα, αλατίστε όσο χρειάζεται για να το φέρετε στη γεύση σας.