- Μπορείτε να ξεφλουδίσετε το τζίντζερ ή να το πλύνετε σχολαστικά και κόψετε τα τμήματα που κάνουν γωνιές, καθώς η βρωμιά έχει την τάση να κρύβεται σε αυτές τις γωνίες και τις σχισμές. 
- Κόψτε το τζίντζερ σε κομμάτια μεγέθους 2 - 3 εκ. και προσθέστε το σε ένα επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε για 25-30 δευτερόλεπτα μέχρι όλα τα κομμάτια τζίντζερ να είναι ψιλοκομμένα. Αν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να το κόψετε σε μικρούς κύβους με το χέρι. 
- Προσθέστε το κομμένο (τρίμμα από το μπλέντερ ή κύβους) τζίντζερ, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να πάρει μια βράση. 
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
- Μετά από 10 λεπτά, αδειάστε το μείγμα περνώντας το από ένα λεπτό κόσκινο για να διαχωρίσετε το σιρόπι από το τζίντζερ. 
- Διατηρήστε το σιρόπι αποθηκευμένο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 2 εβδομάδες ή για 3 μήνες στην κατάψυξη. 
- Ανακινήστε το σιρόπι μια - δύο φορές πριν το χρησιμοποιήσετε, αφού το αποθηκεύσετε στο ψυγείο, καθώς θα παρατηρήσετε στον πάτο του δοχείου την δημιουργία ιζήματος.