- Βάλτε το νερό στη φωτιά μέχρι να φτάσει σε βρασμό. 
- Παράλληλα, ξεπλύνετε το κρέας με κρύο νερό και ρίξτε το στο νερό που βράζει. 
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο. 
- Αφήστε το κρέας να βράσει για περίπου 2-3 λεπτά. 
- Αφαιρέστε τον αφρό και προσθέστε αλάτι. 
- Μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά. 
- Προσθέστε το ρύζι (εάν χρησιμοποιήσετε). 
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά. 
- Προσθέστε τα καρότα, το κρεμμύδι, το λάχανο, το κουνουπίδι, το κολοκυθάκι, τις πατάτες, το κόκκινο λάχανο και τα πράσα (αν και ότι χρησιμοποιήσετε από όλα αυτά). 
- Μαγειρέψτε για 20 λεπτά. 
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. 
- Αφαιρέστε το λίπος πριν το σερβίρισμα.