- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C πάνω/κάτω και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. 
- Ανακατέψτε τις νιφάδες, τα αμύγδαλα, τα κεράσια και τα κράνμπερι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. 
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τους σπόρους βανίλιας, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι αγαύης και το λιωμένο λάδι καρύδας μέχρι να ενωθούν καλά. 
- Προσθέστε το περιεχόμενο του μικρού μπολ στο μείγμα νιφάδων στο μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά, ώστε όλες οι νιφάδες και τα αποξηραμένα φρούτα να καλυφθούν με το μείγμα σιροπιού. 
- Σπάστε τυχόν μεγάλους σβώλους που μπορεί να σχηματιστούν. 
- Απλώστε τα πάντα ομοιόμορφα στο ταψί που είναι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και βάλτε τα στο φούρνο για 15 λεπτά. 
- Κάθε 3-4 λεπτά, βγάζετε το ταψί και ανακατεύετε λίγο το μούσλι με ένα πιρούνι για να μην καεί. 
- Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, σπάστε το λίγο αν έχουν σχηματιστεί μεγάλα κομμάτια και έχουν κολλήσει μεταξύ τους και βάλτε τα σε βάζα συντήρησης.