Σε μια κατσαρόλα ιδρώστε τους σπόρους μουστάρδας, κολίανδρου και κύμινου για περίπου 1 λεπτό.Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις φέτες καρότου και σοτάρετε για 3 - 4 λεπτά.
Προσθέστε τη σκόνη κάρυ, τον κουρκουμά, το garam masala και τα κομμάτια ντομάτας και σοτάρετε για άλλα 3 - 4 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το γάλα καρύδας, το πιπέρι και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε ξανά πριν το σερβίρισμα.
Notes
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα ρεβίθια, τα οποία θα είναι περίπου 100 γραμμάρια, αλλά θυμηθείτε να τα μουλιάσετε όλη τη νύχτα και να τα μαγειρέψετε για τουλάχιστον 90 λεπτά την επόμενη μέρα.
Αν δεν μπορείτε να βρείτε σπόρους κύμινου, χρησιμοποιήστε απλά αλεσμένο κύμινο. Μπορείτε επίσης να παραλείψετε τους σπόρους μουστάρδας.
Για μια πιο πικάντικη εκδοχή, προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν ή κόκκινη πιπεριά.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, πιπεριές ή σπανάκι.