Go Back

Ζύμη για πίτσα με χαμηλά λιπαρά

Μια εύκολη, γρήγορη και θρεπτική συνταγή για ζύμη πίτσας που θα σας ενθουσιάσει!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
ΦΟΥΣΚΩΜΑ 20 minutes
Total Time 45 minutes
Course Ζύμη
Servings 1 πίτσα

Ingredients
  

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κτσ λιναρόσπορο αλεσμένο
  • 1 φάκελος μαγιά ξερή
  • ½ κτγ αλάτι
  • φλιτζανιού νερό χλιαρό
  • 2 κτγ ελαιόλαδο
  • 2 κτγ μέλι
  • 1 κτσ καλαμποκάλευρο
  • ελαιόλαδο για την προετοιμασία του ταψιού

Instructions
 

  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε τα δύο αλεύρια, τον αλεσμένο λιναρόσπορο, τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
  • Μέσα στο δοχείο μέτρησης που έχετε το χλιαρό νερό ρίξτε και ανακατέψτε το ελαιόλαδο και το μέλι. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα για να σχηματιστεί μια μπάλα. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε για περίπου 1-2 λεπτά.
  • Ψεκάστε ή αλείψτε ελαφρά ένα μεσαίο μπολ με ελαιόλαδο και τοποθετήστε τη ζύμη μέσα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 20 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, αλείψτε ελαφρά ένα ταψί πίτσας 30 εκ. με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με καλαμποκάλευρο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς C.
  • Μόλις φουσκώσει η ζύμη, βάλτε τη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη και τοποθετήστε την στο ταψί της πίτσας, αφήνοντας ένα δαχτυλίδι περιφερειακά για την κρούστα.
  • Καλύψτε με τη σάλτσα και τα υλικά και ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά.
Keyword πίτσα