Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάλτε τις πατάτες σε ροδέλες για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρέψτε το κρεμμύδι σε ζωμό κοτόπουλου για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γάλα και το αλεύρι με σύρμα και ρίξτε το στο τηγάνι με τα κρεμμύδια.
Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, ανακατεύοντας για 1 λεπτό, καθώς όσο βράζει θα πήζει.
Προσθέστε μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Συνδυάστε τη σάλτσα και τις πατάτες, ανακατεύοντας καλά, αλλά με απαλές κινήσεις.
Ρίξτε τα όλα μαζί (πατάτες και κρεμμύδια) σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τουλάχιστον 2 λίτρων.
Καλύψτε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν οι πατάτες.
Ξεσκεπάστε και καλύψτε από πάνω με τυρί, πασπαλίστε ελαφρά με πάπρικα.
Ψήστε χωρίς να σκεπάσετε για 10 λεπτά ακόμη ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.