Βάλτε το νερό στη φωτιά μέχρι να φτάσει σε βρασμό.
Παράλληλα, ξεπλύνετε το κρέας με κρύο νερό και ρίξτε το στο νερό που βράζει.
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
Αφήστε το κρέας να βράσει για περίπου 2-3 λεπτά.
Αφαιρέστε τον αφρό και προσθέστε αλάτι.
Μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι (εάν χρησιμοποιήσετε).
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε τα καρότα, το κρεμμύδι, το λάχανο, το κουνουπίδι, το κολοκυθάκι, τις πατάτες, το κόκκινο λάχανο και τα πράσα (αν και ότι χρησιμοποιήσετε από όλα αυτά).
Μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρέστε το λίπος πριν το σερβίρισμα.