Go Back

Σιρόπι τζίντζερ

Αυτή η απλή συνταγή για σιρόπι τζίντζερ απαιτεί μόλις 10 λεπτά σιγοβράσιμο για ένα σιρόπι που προσφέρει έντονη και πικάντικη γεύση όπου το χρησιμοποιήσετε!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 12 minutes
Total Time 17 minutes
Course Σιρόπι
Cuisine Αμερική
Servings 1 μικρό μπουκάλι

Ingredients
  

  • 100 γρ. τζίντζερ φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό

Instructions
 

  • Μπορείτε να ξεφλουδίσετε το τζίντζερ ή να το πλύνετε σχολαστικά και κόψετε τα τμήματα που κάνουν γωνιές, καθώς η βρωμιά έχει την τάση να κρύβεται σε αυτές τις γωνίες και τις σχισμές.
  • Κόψτε το τζίντζερ σε κομμάτια μεγέθους 2 - 3 εκ. και προσθέστε το σε ένα επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε για 25-30 δευτερόλεπτα μέχρι όλα τα κομμάτια τζίντζερ να είναι ψιλοκομμένα. Αν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να το κόψετε σε μικρούς κύβους με το χέρι.
  • Προσθέστε το κομμένο (τρίμμα από το μπλέντερ ή κύβους) τζίντζερ, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να πάρει μια βράση.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Μετά από 10 λεπτά, αδειάστε το μείγμα περνώντας το από ένα λεπτό κόσκινο για να διαχωρίσετε το σιρόπι από το τζίντζερ.
  • Διατηρήστε το σιρόπι αποθηκευμένο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 2 εβδομάδες ή για 3 μήνες στην κατάψυξη.
  • Ανακινήστε το σιρόπι μια - δύο φορές πριν το χρησιμοποιήσετε, αφού το αποθηκεύσετε στο ψυγείο, καθώς θα παρατηρήσετε στον πάτο του δοχείου την δημιουργία ιζήματος.

Notes

Το σιρόπι τζίντζερ έχει μια έντονη, πικάντική γεύση. Για να την μειώσετε, μπορείτε είτε να βράσετε το τζίντζερ σε νερό πριν το φτιάξετε είτε να χρησιμοποιήσετε τη μισή ποσότητα τζίντζερ. Επειδή το σιρόπι είναι συμπυκνωμένο, θεωρούμε ότι η ένταση της γεύσης είναι αρκετά καλή όταν προστίθεται σε κοκτέιλ.
Το τζίντζερ που θα μείνει μέσα στο κόσκινο, μην το πετάξετε, μπορείτε να το ζαχαρώσετε φτιάχνοντας ένα πολύ ωραίο σνακ.
Keyword τζίντζερ