Go Back

Μπάρες πρωτεΐνης

Φτιάξτε τις μόνοι σας, τις πιο υγιεινές, πιο νόστιμες και πιο οικονομικές μπάρες πρωτεΐνης!
Prep Time 10 minutes
αναμονή στο ψυγείο 2 hours
Total Time 2 hours 10 minutes
Course Vegan, Vegetarian, Σνακ

Ingredients
  

  • ½ φλιτζάνι ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους, π.χ. φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια ή ένα μείγμα αυτών
  • ½ φλιτζάνι καρύδα σε νιφάδες
  • ½ φλιτζάνι φιστικοβούτυρο με κομμάτια φιστικιού
  • ¼ φλιτζάνι σπόροι π.χ. ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, κάσιους ή ένα μείγμα αυτών
  • ¼ φλιτζάνι σπόροι π.χ. σπόροι chia, λιναριού, κ.α. - ανάμικτοι ανάλογα με τη γεύση.
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη από άνθη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας
  • ¼ φλιτζάνι πουρέ καρύδας
  • ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας

Instructions
 

  • Ανακατέψτε όλους τους σπόρους μαζί, προσθέστε τη ζάχαρη από άνθη καρύδας και το φιστικοβούτυρο και ανακατέψτε καλά.
  • Λιώστε τον πουρέ καρύδας και το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί - προσέξτε να μην το αφήσετε να ζεσταθεί πολύ γιατί θα μαυρίσει, ανακατέψτε το με τα υπόλοιπα υλικά, πρέπει να σχηματίσει μια υγρή μάζα.
  • Απλώστε το μείγμα σε πάχος περίπου ενός εκατοστού σε ένα τετράγωνο ταψί, το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα και αφήστε το στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
    Μόλις περάσει ο απαραίτητος χρόνος, βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και σηκώστε προσεκτικά την λαδόκολλα από μέσα, ακουμπήστε την μεγάλη αυτή "μπάρα" στον πάγκο της κουζίνας και κόψτε την σε ράβδους και στη συνέχεια στο μέγεθος μπάρας που θέλετε.

Notes

Φυσικά, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στα δικά σας γούστα, παραλείποντας μεμονωμένα συστατικά ή προσθέτοντας άλλα. Το μόνο που έχει σημασία είναι να περιέχει λίγο νερό και το μείγμα να έχει στο τέλος μια εύπλαστη υφή.

Χρησιμοποιώ ζάχαρη από άνθη καρύδας για να γλυκάνω αυτή τη συνταγή. Έχει γεύση σαν καραμέλα και είναι επίσης κατάλληλη για διαβητικούς λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη. Δεδομένου ότι το επίπεδο σακχάρου στο αίμα αυξάνεται αργά και σταθερά όταν καταναλώνεται ζάχαρη από άνθη καρύδας, η ενεργειακή έξαρση δεν ακολουθείται αμέσως από περαιτέρω κρίσεις πείνας.
Αν δεν σας αρέσει η ζάχαρη από άνθη καρύδας, μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη μπάρα με μέλι, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή άλλη εναλλακτική ζάχαρη.

Δώστε στη νέα αγαπημένη σας μπάρα μια ιδιαίτερη ώθηση με ψιλοκομμένα αμύγδαλα, ελαφρύ πασπάλισμα με σουσάμι, σταφίδα σουλτανίνα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λινέλαιο, ταχίνι, αμυγδαλόπαστα ως συνδετικό υλικό ή να την αντικαταστήσετε με λάδι καρύδας και πάστα καρύδας. Η κινόα ή το κεχρί μπορούν επίσης να προστεθούν στη μπάρα σας. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει πρώτα να μαγειρέψετε την κινόα.
Keyword Μπάρες, ξηροί καρποί, φιστικοβούτυτο