Go Back

Κολοκυθάκια-Σπαγγέτι Καρμπονάρα

Ζυμαρικά κολοκυθιού, υγιεινά, νόστιμα και όταν μαγειρευτούν σωστά, έχουν λεπτή και τραγανή υφή που δύσκολα τα ξεχωρίζεις από τα παραδοσιακά ζυμαρικά. Απολαύσετε τα με οποιονδήποτε τύπο σάλτσας σας αρέσει
Prep Time 25 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 40 minutes
Course Vegan, Vegetarian, Κυρίως πιάτο
Servings 2

Ingredients
  

  • 100 γρ. πάστα αμυγδάλου λευκή (Συνταγή εδώ)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 160 γρ. τόφου καπνιστό
  • 1 κρεμμύδι (περίπου 100 γρ. καθαρισμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 κτσ ελαιόλαδο περίπου
  • ½ λεμόνι (βιολογικό, το ξύσμα)
  • 1 κτγ χυμό λεμονιού
  • θαλασσινό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτρυμμένο
  • 5 κολοκυθάκια περίπου 1 κιλό

Instructions
 

  • Ανακατέψτε την αμυγδαλόπαστα με ένα σύρμα και 240 ml νερό.
  • Πλένετε τον μαϊντανό, σκουπίστε τον και ψιλοκόψτε τα φύλλα του.
  • Κόψτε το καπνιστό τόφου σε μικρά σε μικρούς κύβους, καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο.
  • Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, τηγανίστε σε αυτό το καπνιστό τόφου για περίπου 3 λεπτά.
    Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίστε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέστε το μείγμα πάστας αμυγδάλου, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε καλά.
    Αφήνουμε τη σάλτσα να φτάσει σε σημείο βρασμού και την αφήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να δέσει.
  • Πλύνετε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε μακαρόνια με ένα κόφτη σπιράλ.
  • Ανακατεύουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο θαλασσινό αλάτι, βάλτε τα προσεκτικά στην καυτή σάλτσα και αφήστε τα να πάρουν θερμοκρασία για περίπου 1 λεπτό.
    Τοποθετήστε τα σε πιάτα, περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι.
Keyword ελαιόλαδο, κολοκυθάκι, τόφου