Go Back

Ελβετικά τραγάνα μπισκότα (Knusperli)

Knusperli είναι ένα δημοφιλές γλυκό στην Ελβετία, σερβίρονται ως επιδόρπιο ή σνακ, είναι επίσης ένα παραδοσιακό γλυκό για τις γιορτινές ημέρες, όπως η περίοδος των Χριστουγέννων
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
αναμονη στο ψυγειο 2 hours
Total Time 2 hours 35 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο, Σνακ
Cuisine Ελβετία

Ingredients
  

  • 200 γρ βούτυρο
  • 1 κτγ κανέλα
  • 225 γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 225 γρ αλεύρι
  • 250 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα

Instructions
 

  • Χτυπήστε πρώτα το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι με το σύρμα του μίξερ χειρός (ή του επιτραπέζιου) μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το 1 αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέστε το αλεύρι (αφού το κοσκινίσουμε) στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, (αλλάξτε το σύρμα με το γάντζο) και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • Τέλος, ρίξτε στη ζύμη τα αμύγδαλα και ζυμώστε.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάρα πλάτους περίπου 5 εκατοστών και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το 2ωρω, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  • Μόλις τελειώσει ο χρόνος ψύξης, ξετυλίγετε τη ζύμη και κόβετε τα μπισκότα σε φέτες 1 εκ.
  • Κατεβάζετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε τα μπισκότα για περίπου 15-20 λεπτά. (μην τα αφήσετε χωρίς παρακολούθηση, είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν)

Notes

Μερικές παραλλαγές :
  • Knusperli με σοκολάτα: Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μαύρη ή λευκή σοκολάτα στη ζύμη.
  • Knusperli με ξηρούς καρπούς: Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, φουντούκια ή καρύδια, στη ζύμη.
  • Knusperli με μπαχαρικά: Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, κανέλα ή γαρύφαλλο στη ζύμη.
Keyword αμύγδαλα, γιορτές, μπισκότα