Ελβετική πασχαλινή τάρτα
Ελβετική πασχαλινή τάρτα, με γέμιση από ρύζι, αυγά και ζάχαρη, που θυμίζει πάρα πολύ το ρυζόγαλο. Είναι ένα νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή πιάτο, ιδανικό για να γιορτάσετε το Πάσχα.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Total Time 1 hour hr 5 minutes mins
Course Vegetarian, Γλυκά
Cuisine Ελβετία
Η κρέμα
- 400 ml γάλα σόγιας ή άλλο γάλα της επιλογής σας.
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
- 55 γρ σιμιγδάλι
- 1 κτσ μαργαρίνη
- 3 κτσ ζάχαρη (ή άλλο υποκατάστατο της ζάχαρης, όπως η ξυλιτόλη)
Η μαρέγκα
- 20 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
- 2 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
- 2 κτσ ζάχαρη (ή άλλο υποκατάστατο της ζάχαρης, όπως η ξυλιτόλη)
Για την πρώτη στρώση
- 3 κτσ μαρμελάδα (τριαντάφυλλο, κυδώνι, βερίκοκο,....)
Η κρέμα
Φέρνετε το γάλα σόγιας σε βρασμό, ανακατεύετε το αλάτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το σιμιγδάλι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Ανακατεύετε τακτικά για να μην καεί τίποτα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη (ή την ξυλιτόλη), τα αλεσμένα αμύγδαλα και τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε δυνατά.
Η μαρέγκα
Τώρα χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ανακατέψτε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα σιμιγδαλιού, ρίξτε τα πάνω στη ζύμη, στρώστε το μείγμα ομοιόμορφα. και βάλτε την τάρτα στο φούρνο.
- Αν δεν σας αρέσει η μαρμελάδα στη βάση, μπορείτε απλά να την αφαιρέσετε.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές σταγόνες σοκολάτας, όχι ακριβώς το πρωτότυπο, αλλά σίγουρα μια πολύ νόστιμη παραλλαγή για τους λάτρεις της σοκολάτας.
- Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το λεμόνι με πορτοκάλι.
- Μια ακόμη γευστική προσθήκη είναι οι σταφίδες, μπορείτε να βάλετε μια καλή δόση σουλτανίνας.