Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C πάνω/κάτω και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Ανακατέψτε τις νιφάδες, τα αμύγδαλα, τα κεράσια και τα κράνμπερι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τους σπόρους βανίλιας, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι αγαύης και το λιωμένο λάδι καρύδας μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσθέστε το περιεχόμενο του μικρού μπολ στο μείγμα νιφάδων στο μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά, ώστε όλες οι νιφάδες και τα αποξηραμένα φρούτα να καλυφθούν με το μείγμα σιροπιού.
Σπάστε τυχόν μεγάλους σβώλους που μπορεί να σχηματιστούν.
Απλώστε τα πάντα ομοιόμορφα στο ταψί που είναι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και βάλτε τα στο φούρνο για 15 λεπτά.
Κάθε 3-4 λεπτά, βγάζετε το ταψί και ανακατεύετε λίγο το μούσλι με ένα πιρούνι για να μην καεί.
Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, σπάστε το λίγο αν έχουν σχηματιστεί μεγάλα κομμάτια και έχουν κολλήσει μεταξύ τους και βάλτε τα σε βάζα συντήρησης.