Κρέμα πορτοκάλι με λεβάντα
Τα πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων Κρήτης είναι τα πιο νόστιμα πορτοκάλια στον κόσμο. Είναι ζουμερά, γλυκά και σίγουρα πρέπει να τα δοκιμάσεις. Δεν θα απογοητευτείς!
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
Course Γλυκά, Συνοδευτικά
- 3 πορτοκάλια ξύσμα και χυμός
- 4 αυγά
- 100 γρ βούτυρο
- 150 γρ ζάχαρη
- 1 κτγ λεβάντα αποξηραμένα άνθη, ψιλοκομμένα
Βάλτε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τη λεβάντα σε μια κατσαρόλα.
Χτυπήστε τα αυγά μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέστε τα επίσης.
Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Μπορείτε να το δείτε αυτό όταν βάζετε το πίσω μέρος ενός κουταλιού μέσα και το ξαναβγάζετε και σχηματίζεται ένα παχύ στρώμα στην κορυφή και παραμένει εκεί.
Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το στο μείγμα προς το τέλος και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Σημαντικό:
Η κρέμα δεν θα έχει την τέλεια συνοχή, θα την αποκτήσει μόνο αφού μείνει για λίγο στο ψυγείο.
Αν έχουν σχηματιστεί κάποιοι σβώλοι ή αν δεν θέλετε τη λεβάντα μέσα, απλά περάστε την κρέμα πορτοκαλιού από ένα σουρωτηράκι .
Keyword Γρήγορα, Εύκολα, κρέμα πορτοκάλι