Ντομάτες γεμιστές στο φούρνο με φέτα
Γεμιστές ντομάτες με ελιές και φέτα, "ορφανές" και από κρέας, αλλά και από ρύζι.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course Vegetarian, Εύκολα
Cuisine Mediterranean
- 7 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
- 1½ κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 20 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες
- 3 κτσ ελαιόλαδο
- 45 γρ φρυγανιά
- 4 κτσ μαϊντανό
- 2 κτσ μέντα
- 1 κτσ ρίγανη
- 1 κτσ κάπαρη
- μαύρο πιπέρι
- 100 γρ φέτα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C.
Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Κόψτε μια φέτα από το πάνω μέρος της ντομάτας (το καπάκι).
Βγάλτε το εσωτερικό της ντομάτας με ένα κουτάλι, αλατίστε και τοποθετήστε την ανάποδα σε μια σίτα για να στραγγίξει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ελιές σε λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζετε και ανακατεύετε καλά.
Γεμίστε το μείγμα στις ντομάτες, πιέστε το λίγο προς τα κάτω.
Τοποθετούμε σε ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήστε για συνολικά 45 λεπτά. Μετά από 35 λεπτά ψησίματος, προσθέστε τη φέτα πάνω από τις ντομάτες και βάλτε το στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Τοποθετήστε τα σε πιάτα και απολαύστε.
Keyword ελιές, ντομάτα, Φέτα