Go Back

Τάρτα με κατσικίσιο τυρί, ντομάτα και κόκκινο πέστο

Αυτή η τάρτα θέλει μόλις 10 λεπτά για να προετοιμαστεί και είναι το τέλειο ορεκτικό ή καλοκαιρινό δείπνο!!!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course Εύκολα, Κυρίως πιάτο, Σνακ
Servings 6 μερίδες

Ingredients
  

  • φύλλο σφολιάτα
  • 340 γρ ντοματίνια ολόκληρα
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • ½ κτγ θαλασσινό αλάτι
  • πιπέρι μαύροι κόκκοι σπασμένοι
  • 1 κ.τ.σ. πεκορίνο
  • 2 κ.τ.σ. κόκκινο πέστο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι κόκκινο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 125 γρ κατσικίσιο τυρί
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο μαύρο
  • 2 κ.τ.σ. γάλα
  • 5 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
    Βάλτε ένα φύλλο λαδόκολλα.
  • Προσθέστε τα ντοματίνια σε μια μεσαίου μεγέθους πυρίμαχη κούπα. Προσθέστε το βαλσάμικο ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κάντε ένα καλό ανακάτεμα και στη συνέχεια τοποθετήστε το πιάτο στο πάνω ράφι του φούρνου και ψήστε για 15 λεπτά. Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε.
  • Ξεδιπλώστε τη ζύμη και τοποθετήστε την στο ταψί με τη λαδόκολλα.
    Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε τη ζύμη περιμετρικά, περίπου 2,5 εκατοστά από την άκρη.
    Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε τη ζύμη μερικές φορές.
  • Απλώστε το κόκκινο πέστο πάνω στη ζύμη αποφεύγοντας τις άκρες. Τοποθετήστε ομοιόμορφα το κόκκινο κρεμμύδι πάνω στη ζύμη. Μοιράστε το πεκορίνο πάνω από το πέστο.
    Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, προσθέστε τα ψητά ντοματίνια στην τάρτα.
    Τρίψτε το κατσικίσιο τυρί πάνω από το τάρτα και στη συνέχεια προσθέστε το θυμάρι. Μπορείτε απλά να προσθέσετε τα κλαδάκια ή να μαζέψετε τα φύλλα και να τα διασκορπίσετε πάνω από το τάρτα ή κάντε ένα συνδυασμό και των δύο.
    Ραντίστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από τα πάντα και προσθέστε περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και σπασμένο μαύρο πιπέρι.
    Χρησιμοποιώντας μια ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, βουρτσίστε τις άκρες της τάρτας με το γάλα.
    Ψήνουμε στο πάνω ράφι του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η ζύμη, η τάρτα πρέπει να πάρει ένα χρυσό καφετί χρώμα γύρω γύρω στις άκρες.
  • Σερβίρετε αμέσως με μια πράσινη σαλάτα.
    Μπορείτε να γαρνίρετε την τάρτα με μερικά φύλλα ρόκας

Notes

Μερικές συμβουλές για καλύτερο αποτέλεσμα
Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας σφολιάτα βουτύρου. Πριν την ξεδιπλώσετε, έχετε τη ζύμη σας σε θερμοκρασία δωματίου, κάτι που θα διευκολύνει στον χειρισμό της.
Περάστε τις άκρες με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής με γάλα ή αυγό για να αποκτήσετε αυτό το υπέροχο χρυσό χρώμα.
Διαλέξτε ντοματίνια που είναι ώριμα, σφιχτά και περίπου στο ίδιο μέγεθος, με αυτόν τον τρόπο θα μαγειρεύουν ταυτόχρονα. Τα ντοματίνια στο τσαμπί είναι ιδανικά για ψήσιμο.
Επιλέξτε συστατικά καλής ποιότητας. Εάν δεν μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας πέστο και πρέπει να το αγοράσετε, είτε αυτό είναι πέστο είτε κατσικίσιο τυρί, αγοράστε το καλύτερο που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.
Keyword κρεμμύδι, ντομάτα, πέστο, ψητές κόκκινες πιπεριές