Σπαγγέτι σε κόκκινο κρασί με πανσέτα, φέτα και καρύδια

Σπαγγέτι σε κόκκινο κρασί με πανσέτα, φέτα και καρύδια

Prep Time 8 minutes
Cook Time 13 minutes
Course Κυρίως πιάτο
Servings 4 μερίδες

Ingredients
  

Για τα καρύδια

  • 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κτγ αλάτι

Για τα ζυμαρικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ παντσέτα κομμένη σε κύβους
  • 3 κρεμμύδια μεσαία , σε λεπτές φέτες (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
  • 3/4 φλιτζάνι κρασί ξηρό κόκκινο
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη

Instructions
 

Για τα καρύδια

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε μαζί καρύδια, ελαιόλαδο, αλάτι ανακατέψτε καλά. Απλώστε τα καρύδια σε ένα ταψί που έχετε πριν καλύψει με φύλλο ψησίματος και ψήστε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να ψηθούν, 5-7 λεπτά.
  • Αφήστε να κρυώσει στο ταψί.

Για τα ζυμαρικά

  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύετε τα σπαγγέτι για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια στραγγίζετε.
  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, στη συνέχεια προσθέτουμε την παντσέτα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραγανίσει (περίπου 3 λεπτά).
  • Προσθέστε τις φέτες των κρεμμυδιών και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 ακόμη λεπτά.
  • Ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε τα μερικώς μαγειρεμένα ζυμαρικά.
    Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα τα ζυμαρικά, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν το κρασί και να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά.
  • Ανακατέψτε την θρυμματισμένη φέτα και το αλατοπίπερο. Πριν σερβίρετε, προσθέστε τα 3/4 από τα ψημένα καρύδια.
  • Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/4 από τα ψημένα καρύδια.

Notes

Σημείωση: τα καρύδια μπορούν να παρασκευαστούν εκ των προτέρων και να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου, για έως και ένα μήνα.

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή;
Βάλτε ετικέτα @marilous_food_love στο Instagram και προσθέστε το hashtag #marilousfoodlove

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα