Σοκολατένιος πειρασμός

Θα μπορούσε να είναι η καλύτερη τούρτα γενεθλίων!

Επίσης είναι ένα πολύ καλό απογευματινό γλυκάκι. Με πλούσια σοκολατένια γεύση και τραγανή υφή από τους ξηρούς καρπούς.

Σοκολατένιος πειρασμός

Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο

Ingredients
  

Για το κέικ:

  • 150 γρ βούτυρο μαλακό
  • 175 γρ μαύρη σοκολάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 180 γρ αλεύρι
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ (γεμάτη κουταλιά)
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια (βανιλίνη ή 1 φακελάκι με την ζάχαρη με άρωμα βανίλιας)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αυγά
  • 75 αμύγδαλα αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα
  • 75 μακαντέμια ψιλοκομμένα (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καρύδια πεκάν ή βραζιλιάνικα)

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 75 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 125 γρ ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ κακάο
  • 200 γρ τυρί κρέμα

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C πάνω/κάτω.
  • Βουτυρώστε μια φόρμα με διάμετρο 26 εκατοστών και πασπαλίστε με αλεύρι.
  • Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει.
  • Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά και ανακατέψτε σιγά-σιγά, προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο.
  • Αδειάστε ομοιόμορφα στη φόρμα και βάλτε το στο φούρνο για 25 λεπτά! *

Επικάλυψη σοκολάτας:

  • Λιώστε ξανά τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Κοσκινίστε το κακάο και τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε τα μαζί. Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  • Προσθέστε σιγά σιγά την κρέμα σοκολάτα με κουταλιές, απλώστε ομοιόμορφα πάνω στο κρύο κέικ.
  • Για τη διακόσμηση τώρα, μπορείτε να καραμελώσετε τους ξηρούς καρπούς που περίσσεψαν σε ένα τηγάνι και να τους ρίξετε πάνω από το κέικ που είναι καλυμμένο με γλάσο.

Notes

* !!! Μην εκπλαγείτε εάν το κέικ είναι ακόμα αρκετά μαλακό στο εσωτερικό του μετά το ψήσιμο, έτσι πρέπει να είναι… θα το διαπιστώσετε την στιγμή που θα ξεκινήσετε να το φάτε.

Βάλτε τα κεράκια σας από πάνω και έχετε την καλύτερη τούρτα γενεθλίων που είχατε ποτέ.

Μπορείτε την ίδια συνταγή πολύ απλά να την μετατρέψετε αντί για τούρτα σε μερικά χαριτωμένα μικρά μάφινς ή κεκάκια. Απλά ρίξτε λίγο μείγμα σε φορμάκια για μάφινς και ψήστε τα για 10-12 λεπτά στον ίδιο φούρνο… και είναι έτοιμα!
Keyword Γλυκά, Κέικ, Τούρτα

Discover more from Marilou's

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα