Μπισκότα πολύ εύκολα στην παρασκευή τους που μπορούν να προσαρμοστούν με βάση τις προτιμήσεις σας.
Αυτά τα μαλακά μπισκότα τζίντζερ είναι ένα είδος μπισκότου που παρασκευάζεται με μέλι, τζίντζερ, κανέλα, μοσχοκάρυδο και άλλα μπαχαρικά. Έχουν πλούσια, γλυκιά και πικάντικη γεύση και είναι συνήθως στρογγυλά ή τετράγωνα σε σχήμα.
Η μυρωδιά του τζίντζερ, της κανέλας και των άλλων μπαχαρικών καθώς ψήνονται τα μπισκότα είναι απλά ακαταμάχητη.
Είναι ένα δημοφιλές μπισκότο για τις γιορτές και συχνά σερβίρονται με ζεστό σοκολατούχο γάλα ή καφέ. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν άλλα γλυκά, όπως gingersnaps ή gingerbread houses.
Η συνταγή για τα μαλακά μπισκότα τζίντζερ είναι σχετικά απλή και μπορεί να γίνει με απλά υλικά που βρίσκονται συνήθως στο σπίτι. Το μυστικό για να φτιάξετε μπισκότα μαλακά και αφράτα είναι να μην τα ψήσετε πολύ. Τα μπισκότα πρέπει να είναι ελαφρώς σφιχτά στην αφή, αλλά όχι σκληρά.
Αυτού του είδους τα μπισκότα έχουν συνήθως ένα σκούρο καφέ χρώμα και μια πλούσια, γλυκιά και πικάντικη γεύση. Η πλούσια και πικάντικη γεύση του τζίντζερ, αλλά και των μπαχαρικών συνδυάζεται τέλεια με τη γλυκύτητα της ζάχαρης, της μελάσας ή του μελιού.
Το πρώτο δάγκωμα ενός μαλακού μπισκότου τζίντζερ είναι μια απολαυστική εμπειρία.
Πώς μπορείτε να τα σερβίρετε:
- Τα μπισκότα αυτά είναι νόστιμα και από μόνα τους, αλλά μπορούν επίσης να σερβιριστούν με μια ποικιλία από toppings, όπως άχνη ζάχαρη, σοκολάτα, καρύδια ή αποξηραμένα φρούτα.
- Μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε με ένα ρόφημα, όπως ζεστό σοκολατούχο γάλα, καφέ ή τσάι. Η υγρασία του ζεστού ροφήματος θα αναδείξει τη γεύση και τα αρώματα από αυτά τα μπισκότα.
Δώστε επιπλέον γεύση στα μπισκότα σας:
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες, berries ή cranberries, στη ζύμη.
- Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια, φουντούκια ή αμύγδαλα, στη ζύμη.
Μαλακά μπισκότα τζίντζερ με μελάσα
Ingredients
- 3/4 φλιτζανιού φυτικό βούτυρο
- 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη μοιρασμένη
- 1 αυγό
- 1/4 φλιτζανιού μελάσα
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κτγ κανέλα
- 1 κτγ τζίντζερ τριμμένο
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 1/2 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ γαρύφαλλο τριμμένο
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό, τη μελάσα και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη σόδα, το αλάτι και το γαρύφαλλο. Προσθέστε το σιγά σιγά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε καλά.
- Φτιάξτε μπάλες 2,5 εκ. Κυλήστε τις μπάλες στην υπόλοιπη ζάχαρη και τοποθετήστε τες σε λαδωμένο ταψί, σε απόσταση περίπου 3-4 εκ. μεταξύ τους.
- Ψήστε για 9-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, απλώστε τα σε σχάρες για να κρυώσουν.
Notes
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.