Μια δροσερή απόλαυση γεμάτη γεύση
Αναζητάτε ένα δροσερό και γευστικό γλυκό για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας; Σας προτείνουμε τις λαχταριστές μπάρες λεμονιού, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που συνδυάζει την τέλεια ισορροπία γλυκού και ξινού.
Φανταστείτε μια τραγανή βάση σαν μπισκότο, φτιαγμένη με απλά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι και ζάχαρη, να αγκαλιάζει μια κρεμώδη γέμιση λεμονιού γεμάτη άρωμα και φρεσκάδα. Η δροσερή γεύση του λεμονιού, ενισχυμένη με μια πινελιά χυμό και ξύσμα, έρχεται σε τέλεια αρμονία με την γλυκιά βάση, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γευστική εμπειρία.
Αυτές οι μπάρες λεμονιού δεν είναι μόνο νόστιμες, αλλά και πανεύκολες στην παρασκευή τους. Ακόμα και οι αρχάριοι στη ζαχαροπλαστική μπορούν να τις φτιάξουν με άνεση, ακολουθώντας απλές οδηγίες. Επιπλέον, η συνταγή είναι ευέλικτη και μπορείτε να την προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα, προσθέτοντας ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας.
Είτε τις απολαύσετε ως σνακ, επιδόρπιο ή κέρασμα, οι μπάρες λεμονιού θα σας γοητεύσουν με την απλότητα, την φρεσκάδα και την πλούσια γεύση τους. Ετοιμάστε τις σήμερα και μοιραστείτε τις με τους αγαπημένους σας για να μοιραστείτε μαζί τους μια αξέχαστη γευστική εμπειρία!
Λαχταριστές μπάρες λεμονιού
Ingredients
Βάση
- 5 φλιτζάνια αλεύρι
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- ¾ φλιτζανιού βούτυρο κρύο
Γέμιση
- 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
- ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Instructions
Βάση
- Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μεσαίο μπολ και χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.
- Πιέστε τη ζύμη ελαφρά για να καλύψει ένα ταψί (ελαφρός λαδωμένο ή καλυμμένο με λαδόκολλα) διαστάσεων περίπου 23×33.(Θα έχει μια υφή αρκετά αλευρώδες, αλλά οι μικρές τσέπες βουτύρου θα λιώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος και θα σχηματίσουν μια φανταστική μπισκοτένια βάση).
- Ψήστε στους 180℃ για 15 λεπτά.
Γέμιση
- Βάλτε τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ και χτυπήστε τα ελαφρά.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. (Ο καλύτερος τρόπος είναι να το κάνετε με το χέρι και όχι με μίξερ, δεν χρειάζεται να αφρατέψουν πολύ τα αυγά)
Τελικό στάδιο
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από την ψημένη βάση.
- Ψήστε στους 180℃ για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Αφήστε το να κρυώσει, κόψτε σε μπάρες και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
- Καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο, αλλά το καλύτερο είναι να το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.