Η ζέστη του καλοκαιριού είναι εδώ και η ανάγκη για ένα δροσιστικό και απολαυστικό επιδόρπιο είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Τα καραμελωμένα ροδάκινα φούρνου με κατσικίσιο τυρί είναι η τέλεια επιλογή για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας.
Τι δεν μπορείτε να κάνετε με τα ροδάκινα- μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε κέικ, ή να καλύψετε ένα κέικ, να τα πολτοποιήσετε και να τα φάτε με τυρί cottage ή να τα αφήσετε να σιγοψηθούν στο φούρνο. Τότε γίνονται πολύ μαλακά και βγάζουν όλη τους τη γλύκα και αν στη συνέχεια τα καραμελώσετε λίγο και τα σερβίρετε με κατσικίσιο τυρί, τότε απλά έχουν ωραία γεύση.
Το καλοκαίρι, τα πιάτα πρέπει να είναι γρήγορα, να έχουν καλή γεύση και να είναι ελαφριά. Τα καραμελωμένα ροδάκινα φούρνου με κατσικίσιο τυρί πληρούν όλα αυτά τα κριτήρια και, σερβιρισμένα ως ορεκτικό ή με σαλάτα, αποτελούν επιτυχία για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.
Καραμελωμένα ροδάκινα φούρνου με κατσικίσιο τυρί: ένα επιδόρπιο που θα σας μαγέψει
Τα τραγανά ροδάκινα που καραμελώνονται στο φούρνο με μέλι, ζάχαρη και κανέλα, συνδυάζονται αρμονικά με τη λεπτή γεύση του κατσικίσιου τυριού. Το αποτέλεσμα είναι ένα επιδόρπιο που είναι ταυτόχρονα γλυκό και αλμυρό, με μια πικάντικη νότα που θα σας μαγέψει.
Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία, και τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν. Μπορείτε να την δοκιμάσετε ακόμα και αν δεν είστε έμπειροι στην ζαχαροπλαστική.
Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα:
- Χρησιμοποιήστε ώριμα ροδάκινα για να έχουν πιο πλούσια γεύση.
- Μην φοβηθείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Προσθέστε και άλλα υλικά στα καραμελωμένα ροδάκινα για να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό συνδυασμό.
Καλή σας όρεξη!
Καραμελωμένα ροδάκινα φούρνου με κατσικίσιο τυρί
Ingredients
- 3 ροδάκινα (ώριμα, αλλά όχι πολύ μαλακά)
- 1 κτγ κανέλα
- ½ κτγ θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ¼ κτγ ξύσμα λεμονιού
- 3 κτσ μέλι
- 1 κτσ καστανή ζάχαρη
- 6 κτγ κατσικίσιο τυρί (θα είναι καλύτερα φρέσκο)
Instructions
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C πάνω/κάτω.
Ετοιμάζουμε τα ροδάκινα
- Πλένετε τα ροδάκινα, τα κόβετε στη μέση κατά μήκος και αφαιρείτε το κουκούτσι.
- Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
- Ανακατέψτε το θυμάρι, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το μέλι σε ένα μικρό μπολ.
Πάμε για ψήσιμο
- Περιχύνετε ομοιόμορφα τα μισά ροδάκινα και ψήστε το ταψί στο φούρνο για 20-25 λεπτά στο μεσαίο επίπεδο.
- Μετά από περίπου 25 λεπτά, βγάλτε το και πασπαλίστε με λίγη καστανή ζάχαρη κάθε ροδάκινο.
- Ψήστε ξανά για 3-5 λεπτά στο πάνω επίπεδο του φούρνου.
Σερβίρουμε
- Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τα ροδάκινα να κρυώσουν για λίγο.
- Τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο κατσικίσιο τυρί σε κάθε μισό ροδάκινο και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο θαλασσινό αλάτι, αν θέλετε.
Notes
- Για να καραμελωσούν καλύτερα τα ροδάκινα, μπορείτε να τα αφήσετε έξω από το ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τα ψήσετε.
- Μπορείτε να προσθέσετε έξτρα υφή και γεύση στα καραμελωμένα ροδάκινα, με ξηρούς καρπούς ή μπαχαρικά.
- Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βουβαλίσιο τυρί ή τυρί κρέμα αντί για κατσικίσιο τυρί.
Discover more from Marilou's
Subscribe to get the latest posts sent to your email.