- Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε τα μπαχαρικά σας (το κόλιανδρο, το λευκό πιπέρι, .......). Ψήστε για περίπου 3 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά αρωματικό, αλλά μην αφήνετε να καούν. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει. 
- Μόλις τα μπαχαρικά σας κρυώσουν, αλέστε τα. Αυτό μπορεί να γίνει σε γουδί ή σε έναν παλιό μύλο καφέ. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να αγοράσετε προ-αλεσμένα όλα τα μπαχαρικά και να τα ψήσετε, αλλά θα πρέπει να τα ανακατέψετε πριν το ψήσιμο. Τα ψήνετε σε ένα ζεστό τηγάνι για περίπου 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό, ή μέχρι να σας δώσουν όλα τα αρώματά τους. 
- Με ένα zester ή έναν αποφλοιωτή, ξεφλουδίστε το εξωτερικό στρώμα του λάιμ. Μην παίρνετε από το λευκό μέρος. Χρειάζεστε μόνο περίπου 6 καλές λωρίδες, για συνολικά περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο. Κόψτε το ξύσμα και αφήστε το στην άκρη. Πάρτε το χυμό από το λάιμ και αφήστε το στην άκρη. 
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (ή σε ένα γουδί, για να πάρετε όλες τις γεύσεις και τις μυρωδιές), συνδυάστε όλα τα συστατικά και χτυπήστε τα μέχρι να πάρετε σαν αποτέλεσμα μια πάστα.