Σούπα λάχανο με κεφτέδες
Μια νόστιμη και θρεπτική σούπα εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της. Η σούπα αυτή είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και K, καθώς και φυτικές ίνες, είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε εποχή.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 55 minutes mins
Total Time 1 hour hr 5 minutes mins
	
    	
		Course Κυρίως πιάτο, Σούπα
 
    
 
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 λάχανο ψιλοκομμένο
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε νερό και στραγγισμένη
- 1 αυγό
- 1 κτγ ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 
- Προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα. 
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό και φέρνουμε σε βρασμό. 
- Μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το λάχανο να μαλακώσει. 
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, τη ψίχα ψωμιού, το αυγό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. 
- Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες. 
- Προσθέτουμε τους κεφτέδες στη σούπα και βράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν. 
- Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με φρυγανισμένες φέτες ψωμί. 
Tips
- Για μια πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα και λίγο μπούκοβο ή φρέσκο ψιλοκομμένο τσίλι.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά στη σούπα, όπως καρότα, πατάτες ή μπρόκολο.
 Keyword καρότο, λάχανο, μοσχαρίσιο κιμά, πατάτες