Go Back

Pan de elote

Το pan de elote είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται με καλαμπόκι και άλλα υλικά. Είναι ελαφρύ, γλυκό και δροσιστικό, οπότε είναι ιδανικό για το καλοκαίρι.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο, Ορεκτικά
Cuisine Μεξικό
Servings 12 μερίδες

Ingredients
  

  • 4 αυγά κρόκοι και ασπράδια χωριστά
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 113 γρ. βούτυρο (1 μπάρα/στικ βούτυρο)
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 5 φλιτζάνια καλαμπόκι φρέσκο λευκό, περίπου 6 καλαμπόκια

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βουτυρώστε και αλευρώστε ελαφρά ένα ταψί 33 x 22 (ή δύο στρογγυλά 22άρια ταψιά), και αφήστε το στην άκρη.
  • Καθαρίστε από τα φύλλα και τα μουστάκια το καλαμπόκι και κόψτε τους σπόρους όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κοτσάνι χωρίς να πάρετε μέρος από το κοτσάνι. Θα πρέπει να σας δώσει περίπου 5 φλιτζάνια σπόρους.
  • Τοποθετήστε το καλαμπόκι στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια κρεμώδη, χοντροκομμένη υφή.
  • Σε ένα μπολ ανάμειξης χτυπήστε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός.
    Προσθέστε τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και συνεχίστε το χτύπημα.
    Στη συνέχεια, ανακατέψτε το μείγμα καλαμποκιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
    Προσθέστε το ¼ από την μαρέγκα στο μείγμα του καλαμποκιού.
    Συνεχίστε να προσθέτετε τα ασπράδια κατά τέταρτα, διπλώνοντας πολύ απαλά.
  • Αδειάστε το μείγμα στο ταψί.
  • Ψήστε στο φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα που θα βάλετε κοντά στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό.
    Θα έχει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα όταν είναι έτοιμο.
Keyword καλαμπόκι, Καλοκαίρι