Go Back

Λευκή σοκολάτα με καραμέλες μέντας

Αυτή η συνταγή για λευκή σοκολάτα με καραμέλες μέντας είναι μια εύκολη και διασκεδαστική επιλογή για τις γιορτές. Με μόνο λίγα υλικά, μπορείτε να φτιάξετε μια λαχταριστή λιχουδιά που θα αγαπήσουν όλοι.
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Course Γλυκά
Cuisine Αμερική
Servings 1 κιλό

Ingredients
  

  • 1 κιλό λευκή σοκολάτα (αν δεν μπορείτε να βρείτε κουφέτα, απλά κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι λευκής σοκολάτας)
  • ½ φλιτζάνι καραμέλες (μπαστουνάκια καραμέλας)

Instructions
 

  • Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί.
  • Ρίξτε τη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  • Πασπαλίστε από πάνω με τη θρυμματισμένη καραμέλα.
  • Παγώστε μέχρι να σκληρύνει εντελώς και μετά σπάστε σε κομμάτια.
  • Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο (εγώ κρατάω τα δικά μας στο ψυγείο).

Notes

  • Για να έχετε πιο έντονη γεύση μέντας, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας στη λιωμένη σοκολάτα.
  • Για μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση, μπορείτε να βάλετε επάνω αποξηραμένα φρούτα, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ή διάφορους σπόρους.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε τύπο λευκή σοκολάτας σας αρέσει. Εάν χρησιμοποιείτε σοκολάτα με υψηλότερο ποσοστό κακάου, το λιώσιμο μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο.
  • Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί για να διευκολύνετε το κόψιμο σε κομμάτια.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα, Χριστούγεννα