Καπνιστό Baba Ghanoush!
Ένας νόστιμος και μοναδικός τρόπος για να απολαύσετε μια διαφορετική εκδοχή της μελιτζανοσαλάτας.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
αναμονη 15 minutes mins
Total Time 1 hour hr 5 minutes mins
Course Ντιπ, Σαλάτα
Cuisine Λίβανος
- 2 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
- 3 κτσ ταχίνι
- 2 κτσ χυμό λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι κατά βούληση
Ψήστε τις μελιτζάνες στη σχάρα για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαυρίσουν και να απανθρακωθούν, γυρίζοντας μία φορά.
Κλείστε τες σε αλουμινόχαρτο και αφήστε τες για 15 λεπτά.
Βγάλτε προσεκτικά τη σάρκα (πετάξτε τα καμμένα κομμάτια), και τοποθετήστε τη σε ένα σουρωτήρι, για να αφαιρέσετε τα περιττά υγρά.
Τοποθετήστε σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
Προσθέστε το ταχίνι, και ενώ ανακατεύετε, ρίξτε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε τον μαϊντανό και προσθέστε αλάτι για να δοκιμάσετε.
Σερβίρετε και απολαύστε
Keyword μελιτζάνα, σκόρδο, ταχίνι