Go Back

Καπνιστό Baba Ghanoush!

Ένας νόστιμος και μοναδικός τρόπος για να απολαύσετε μια διαφορετική εκδοχή της μελιτζανοσαλάτας.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
αναμονη 15 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course Ντιπ, Σαλάτα
Cuisine Λίβανος
Servings 1 πιατέλα

Ingredients
  

  • 2 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
  • 3 κτσ ταχίνι
  • 2 κτσ χυμό λεμονιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι κατά βούληση

Instructions
 

  • Ψήστε τις μελιτζάνες στη σχάρα για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαυρίσουν και να απανθρακωθούν, γυρίζοντας μία φορά.
  • Κλείστε τες σε αλουμινόχαρτο και αφήστε τες για 15 λεπτά.
  • Βγάλτε προσεκτικά τη σάρκα (πετάξτε τα καμμένα κομμάτια), και τοποθετήστε τη σε ένα σουρωτήρι, για να αφαιρέσετε τα περιττά υγρά.
  • Τοποθετήστε σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
  • Προσθέστε το ταχίνι, και ενώ ανακατεύετε, ρίξτε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
  • Ανακατέψτε τον μαϊντανό και προσθέστε αλάτι για να δοκιμάσετε.
  • Σερβίρετε και απολαύστε
Keyword μελιτζάνα, σκόρδο, ταχίνι