Ισπανική ομελέτα με σπαράγγια και σολομό
Αυτή η ισπανική ομελέτα με πράσινα σπαράγγια και καπνιστό σολομό είναι ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στην Ισπανία. Σερβίρετε τη με ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε!
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 1 hour hr 5 minutes mins
Total Time 1 hour hr 25 minutes mins
Course Brunch, Κυρίως πιάτο
Cuisine Ισπανία
Στο τηγάνι
- 6 πατάτες baby, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 6 σπαράγγια πράσινα, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα στα τρία
- 100 γρ σολομό κομμένος σε λωρίδες
- ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι χοντρό
Στο μπολ
- 5 αυγά
- 100 ml γάλα
- 2 κτσ crème fraiche
- 2 κτσ αλεύρι
- 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
- 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κτσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Στο τηγάνι
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο.
Τηγανίζετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέστε τις πατάτες και τα σπαράγγια, σοτάρετε για λίγο, πασπαλίστε με λίγο θαλασσινό αλάτι.
Βάλτε το καπάκι στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε ακόμα, να είναι ακόμα σφιχτές στο δάγκωμα.
Προσθέστε το σολομό, ανακατέψτε τα όλα καλά και αφήστε τα στην άκρη.
Στο μπολ
Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Βάλτε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με το σύρμα.
Ανακατέψτε πρώτα το γάλα και την crème fraîche, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι.
Προσθέτετε το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε ξανά καλά.
Πάμε για το φούρνο
Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Στρώνετε με λαδόκολλα και την περνάτε με λίγο λάδι.
Προσθέστε τα λαχανικά στο μείγμα των αυγών στο μπολ και ανακατέψτε απαλά.
Αδειάστε τα πάντα στο πυρίμαχο σκεύος και βάλτε το στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όλα και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρετε ζεστή, με ή χωρίς έξτρα ξινή κρέμα, είναι το ίδιο απολαυστική.
Keyword ομελέτα, σολομός, σπαράγγια