Go Back

Μπάρες μπανάνας με γλάσο κρέμας τυριού

Εδώ συνδυάζετε η πλούσια γεύση του banana bread με την δροσιά του γλάσου κρέμας τυριού, δημιουργώντας ένα απολαυστικό και εθιστικό αποτέλεσμα.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
αναμονη να κρυώσει 1 hour
Total Time 1 hour 45 minutes
Course Γλυκά, Πρωινό, Σνακ
Cuisine Αμερική
Servings 16 μπάρες

Ingredients
  

Μπάρες μπανάνας

  • 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
  • 4 μπανάνες πολύ ώριμες
  • φλιτζάνια φυτικό λάδι ή 1/3 φλιτζάνι σάλτσα μήλου + 1/3 φλιτζάνι λάδι
  • 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ κανέλα αλεσμένη
  • ½ κτγ αλάτι
  • ½ φλιτζάνι καρύδια καβουρδισμένα (προαιρετικά)

Κρέμα τυριού

  • 170 γρ. τυρί κρέμα μαλακό
  • 2/3 κτγ βούτυρο μαλακωμένο
  • 2 κτγ βανίλια
  • 4 κτγ ζάχαρη άχνη

Instructions
 

Μπάρες μπανάνας

  • Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180℃.
  • Ανακατέψτε τις μπανάνες με την καστανή ζάχαρη σε μεγάλο μπολ.
  • Προσθέστε το λάδι, στη συνέχεια τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  • Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά και προσθέστε τα στο μείγμα ζάχαρης και μπανάνας - ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.
  • Απλώστε σε ένα ταψί 28 x 38 που έχει ψεκαστεί με σπρέι μαγειρικής ή το έχετε περάσει με λάδι ή βούτυρο.
  • Ψήστε για 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και κάντε την δοκιμή με την οδοντογλυφίδα, εάν την εισάγετε στη μέση της φόρμας και βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο.
  • Αφήστε το να κρυώσει για 1 ώρα τουλάχιστον, προτού το καλύψετε με κρέμα τυριού και το σερβίρετε.

Κρέμα τυριού

  • Χτυπήστε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανίλια σε μεσαίο μπολ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο.
  • Ρίξτε και χτυπήστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει η κρέμα ομοιόμορφη.
  • Απλώστε πάνω από τις μπάρες μπανάνας αφού κρυώσουν.
Keyword μπανάνα, τυρί κρέμα