Μπάρες μπανάνας με γλάσο κρέμας τυριού
Εδώ συνδυάζετε η πλούσια γεύση του banana bread με την δροσιά του γλάσου κρέμας τυριού, δημιουργώντας ένα απολαυστικό και εθιστικό αποτέλεσμα.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
αναμονη να κρυώσει 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 45 minutes mins
Course Γλυκά, Πρωινό, Σνακ
Cuisine Αμερική
Μπάρες μπανάνας
- 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
- 4 μπανάνες πολύ ώριμες
- ⅔ φλιτζάνια φυτικό λάδι ή 1/3 φλιτζάνι σάλτσα μήλου + 1/3 φλιτζάνι λάδι
- 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 κτγ κανέλα αλεσμένη
- ½ κτγ αλάτι
- ½ φλιτζάνι καρύδια καβουρδισμένα (προαιρετικά)
Κρέμα τυριού
- 170 γρ. τυρί κρέμα μαλακό
- 2/3 κτγ βούτυρο μαλακωμένο
- 2 κτγ βανίλια
- 4 κτγ ζάχαρη άχνη
Μπάρες μπανάνας
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180℃.
Ανακατέψτε τις μπανάνες με την καστανή ζάχαρη σε μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το λάδι, στη συνέχεια τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά και προσθέστε τα στο μείγμα ζάχαρης και μπανάνας - ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.
Απλώστε σε ένα ταψί 28 x 38 που έχει ψεκαστεί με σπρέι μαγειρικής ή το έχετε περάσει με λάδι ή βούτυρο.
Ψήστε για 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και κάντε την δοκιμή με την οδοντογλυφίδα, εάν την εισάγετε στη μέση της φόρμας και βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο.
Αφήστε το να κρυώσει για 1 ώρα τουλάχιστον, προτού το καλύψετε με κρέμα τυριού και το σερβίρετε.
Κρέμα τυριού
Χτυπήστε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανίλια σε μεσαίο μπολ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο.
Ρίξτε και χτυπήστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει η κρέμα ομοιόμορφη.
Απλώστε πάνω από τις μπάρες μπανάνας αφού κρυώσουν.
Keyword μπανάνα, τυρί κρέμα