Go Back

Απλό Ψωμί με Σπόρους: Η Συνταγή της Επιτυχίας

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν το σπιτικό ψωμί αλλά θέλουν κάτι εύκολο και γρήγορο. Με υγιεινά άλευρα και πλούσιους σπόρους, είναι ένα ψωμί γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Prep Time 25 minutes
Cook Time 50 minutes
Ξεκούραση 20 minutes
Total Time 1 hour 35 minutes
Course Ψωμί-Ζύμες
Servings 1 Ψωμί(22εκ.)

Ingredients
  

  • 150 γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης
  • 75 γρ αλεύρι φαγόπυρου
  • α κτσ μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 235 ml νερό
  • 1 χούφτα κολοκυθόσποροι
  • 1 χούφτα ηλιόσποροι
  • 3 κτσ λιναρόσπορο

Instructions
 

Προθέρμανση Φούρνου

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C.

Ανάμειξη Στερεών Υλικών

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι ντίνκελ, το αλεύρι φαγόπυρου, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τους κολοκυθόσπορους, τους ηλιόσπορους και τον λιναρόσπορο.

Προσθήκη Υγρών

  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμείξτε το ελαιόλαδο με το νερό. Προσθέστε αργά αυτό το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Δεν χρειάζεται εκτεταμένο ζύμωμα, απλά να ενωθούν καλά τα υλικά.

Ψήσιμο

  • Αδειάστε τη ζύμη σε μια καλά λαδωμένη φόρμα για κέικ (ή φόρμα ψωμιού). Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 50-55 λεπτά. Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, μπορείτε να τρυπήσετε το ψωμί με μια οδοντογλυφίδα – αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.

Κρύωμα

  • Αφήστε το ψωμί να κρυώσει ελαφρώς στη φόρμα πριν το βγάλετε και το κόψετε.
    Καλή σας όρεξη!
Keyword αλεύρι ντίνκελ, αλεύρι φαγόπυρου, ψωμί