Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Καλύψτε με λαδόκολλα ένα ταψί ή μια λαμαρίνα για το φούρνο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και το μαγειρικό λίπος μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Ενσωματώστε ένα-ένα τα αυγά και τη μελάσα, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια μαλακή ζύμη. Μην ανακατέψετε υπερβολικά.
Πλάστε μπάλες (σε μέγεθος καρυδιού ή μπάλας του γκολφ).
Ψήστε στους 180℃ για 12-15 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστούν ρωγμές πάνω στα μπισκότα.
Για τραγανά μπισκότα ψήστε περισσότερο ή ψήστε λιγότερο για μαλακά και μαστιχωτά μπισκότα.
Βγάλτε τα από το φούρνο και τοποθετήστε τα αμέσως σε σχάρα για να κρυώσουν.
Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο, βάζοντας μια φέτα ψωμί μέσα για να διατηρηθούν τα μπισκότα μαλακά.