Τοποθετήστε τα κομμάτια καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα στο μπολ με το καρπούζι.
Προσθέστε λάδι, δυόσμο και ρόκα (εάν την χρησιμοποιήσετε) και ρίξτε το μέχρι το καρπούζι να είναι ομοιόμορφα καλυμμένο.
3 κτσ ελαιόλαδο, ¼ φλιτζάνι μέντα
Ρίξτε λίγο, για γεύση, αλάτι και πιπέρι. (Προσοχή, το τυρί θα προσθέσει αλμυρότητα, οπότε πηγαίνετε με προσοχή με το αλάτι σε αυτό το στάδιο.)
αλάτι, πιπέρι
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα φαρδύ, ρηχό μπολ ή σε μια μεγάλη πιατέλα και απλώστε την ομοιόμορφα.
Θρυμματίστε τη φέτα πάνω από το καρπούζι.
Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγα φύλλα μέντας.
Σερβίρετε αμέσως.