Go Back

Σαλάτα με Καρπούζι, Φέτα και Μέντα

Prep Time 5 minutes
Course Σαλάτα
Servings 4 Μερίδες

Ingredients
  

  • 1 κιλό καρπούζι χωρίς σπόρους, κομμένο σε κύβους
  • 110 γρ φέτα
  • 1 κτσ χυμό λεμονιού κρατήστε και το ξύσμα από το λεμόνι
  • 3 κτσ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, συν λίγο ακόμη για να ραντίσετε στο τέλος την σαλάτα
  • ¼ φλιτζάνι μέντα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα
  • 110 γρ ρόκα τα φύλλα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο μαύρο

Instructions
 

  • Τοποθετήστε τα κομμάτια καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα στο μπολ με το καρπούζι.
  • Προσθέστε λάδι, δυόσμο και ρόκα (εάν την χρησιμοποιήσετε) και ρίξτε το μέχρι το καρπούζι να είναι ομοιόμορφα καλυμμένο.
    3 κτσ ελαιόλαδο, ¼ φλιτζάνι μέντα
  • Ρίξτε λίγο, για γεύση, αλάτι και πιπέρι. (Προσοχή, το τυρί θα προσθέσει αλμυρότητα, οπότε πηγαίνετε με προσοχή με το αλάτι σε αυτό το στάδιο.)
    αλάτι, πιπέρι
  • Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα φαρδύ, ρηχό μπολ ή σε μια μεγάλη πιατέλα και απλώστε την ομοιόμορφα.
  • Θρυμματίστε τη φέτα πάνω από το καρπούζι.
  • Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.
  • Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγα φύλλα μέντας.
  • Σερβίρετε αμέσως.

Notes

Αυτό το πιάτο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της φέτας. Αν έχετε επιλογές στο σούπερ μάρκετ σας, αναζητήστε αληθινή ελληνική φέτα, η οποία τείνει να είναι πιο κρεμώδης από το λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα.
 
Μπορείτε να κάνετε αυτή τη σαλάτα ένα γεύμα, ναι γεύμα, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα ψιλοκομμένα υλικά. Δοκιμάστε μερικά φρέσκα φύλλα ρόκας ή μερικούς κύβους από αγγούρι, ντοματίνια κομμένα στη μέση, κόκκινο κρεμμύδι με λεπτές φέτες και μερικά μικρά κομμάτια μαύρης ελιάς, ή εάν θέλετε μια πιο πικάντικη εκδοχή μπορείτε να κόψετε μερικές λεπτές φέτες τσίλι.