Go Back

Ψητό κουνουπίδι στο φούρνο

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Course Ορεκτικά

Ingredients
  

  • 2 κεφάλια κουνουπίδι σπασμένο σε μπουκετάκια
  • ½ κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κτσ βούτυρο
  • 2 κτσ αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνι τσένταρ τεμαχισμένο
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 6 φέτες μπέικον τηγανισμένο μέχρι να γίνει πολύ τραγανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε γενναιόδωρα ένα ταψί ή πυρέξ.
  • Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε το κουνουπίδι για 6 λεπτά.
    Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρέστε το κουνουπίδι και τοποθετήστε το στο ταψί.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιάφανο (περίπου 2 λεπτά).
    Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  • Σιγά-σιγά ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
    Ανακατεύουμε τα τυριά μέχρι να λιώσουν, σβήνουμε τη φωτιά.
    Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, για γεύση.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα τυριών πάνω από το κουνουπίδι, στη συνέχεια ψήνουμε 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
  • Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, το αφήνετε να ξεκουραστεί πέντε λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε!