6φέτεςμπέικοντηγανισμένο μέχρι να γίνει πολύ τραγανό
αλάτι
πιπέρι
Instructions
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε γενναιόδωρα ένα ταψί ή πυρέξ.
Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε το κουνουπίδι για 6 λεπτά.Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρέστε το κουνουπίδι και τοποθετήστε το στο ταψί.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιάφανο (περίπου 2 λεπτά).Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Σιγά-σιγά ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Ανακατεύουμε τα τυριά μέχρι να λιώσουν, σβήνουμε τη φωτιά.Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, για γεύση.
Ρίχνουμε τη σάλτσα τυριών πάνω από το κουνουπίδι, στη συνέχεια ψήνουμε 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, το αφήνετε να ξεκουραστεί πέντε λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε!