Go Back

Σούπα λάχανο με κεφτέδες

Μια νόστιμη και θρεπτική σούπα εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της. Η σούπα αυτή είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και K, καθώς και φυτικές ίνες, είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε εποχή.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course Κυρίως πιάτο, Σούπα
Servings 4 άτομα

Ingredients
  

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λάχανο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε νερό και στραγγισμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κτγ ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό

Instructions
 

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το λάχανο να μαλακώσει.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, τη ψίχα ψωμιού, το αυγό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες.
  • Προσθέτουμε τους κεφτέδες στη σούπα και βράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.
  • Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με φρυγανισμένες φέτες ψωμί.

Notes

Tips
  • Για μια πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα και λίγο μπούκοβο ή φρέσκο ψιλοκομμένο τσίλι.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά στη σούπα, όπως καρότα, πατάτες ή μπρόκολο.
Keyword καρότο, λάχανο, μοσχαρίσιο κιμά, πατάτες