Σούπα λάχανο με κεφτέδες
Μια νόστιμη και θρεπτική σούπα εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της. Η σούπα αυτή είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και K, καθώς και φυτικές ίνες, είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε εποχή.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 55 minutes mins
Total Time 1 hour hr 5 minutes mins
Course Κυρίως πιάτο, Σούπα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 λάχανο ψιλοκομμένο
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε νερό και στραγγισμένη
- 1 αυγό
- 1 κτγ ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
Μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το λάχανο να μαλακώσει.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, τη ψίχα ψωμιού, το αυγό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες.
Προσθέτουμε τους κεφτέδες στη σούπα και βράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.
Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με φρυγανισμένες φέτες ψωμί.
Tips
- Για μια πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα και λίγο μπούκοβο ή φρέσκο ψιλοκομμένο τσίλι.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά στη σούπα, όπως καρότα, πατάτες ή μπρόκολο.
Keyword καρότο, λάχανο, μοσχαρίσιο κιμά, πατάτες