Go Back

Μαλακά μπισκότα τζίντζερ με μελάσα

Μαλακά και γευστικά μπισκότα τζίντζερ, ένα κλασικό μπισκότο που είναι ιδανικό για τις γιορτές. Με τη πλούσια γεύση του τζίντζερ και των μπαχαρικών, τα μπισκότα αυτά είναι σίγουρο ότι θα σας κάνουν να αισθανθείτε τη μαγεία των διακοπών.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course Γλυκά, Γρήγορα, Εύκολα, μπισκότα
Cuisine Αμερική
Servings 24 μπισκότα

Ingredients
  

  • 3/4 φλιτζανιού φυτικό βούτυρο
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη μοιρασμένη
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλιτζανιού μελάσα
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κτγ κανέλα
  • 1 κτγ τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1/2 κτγ γαρύφαλλο τριμμένο

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό, τη μελάσα και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη σόδα, το αλάτι και το γαρύφαλλο. Προσθέστε το σιγά σιγά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε καλά.
  • Φτιάξτε μπάλες 2,5 εκ. Κυλήστε τις μπάλες στην υπόλοιπη ζάχαρη και τοποθετήστε τες σε λαδωμένο ταψί, σε απόσταση περίπου 3-4 εκ. μεταξύ τους.
  • Ψήστε για 9-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, απλώστε τα σε σχάρες για να κρυώσουν.

Notes

Εάν σας φανούν λίγο τραγανά, μπορείτε να τα ψήσετε περίπου 1 λεπτό λιγότερο και λογικά θα είναι τέλεια! Μια ωραία, νόστιμη, χριστουγεννιάτικη λιχουδιά!
Keyword μπισκότα, τζίντζερ, Χριστούγεννα