Go Back

Ζαχαρωμένο τζίντζερ

Το ζαχαρωμένο τζίντζερ είναι εύκολο στην παρασκευή. Είναι τραγανό, γλυκό και έχει μια ελαφριά πικάντικη γεύση που το κάνει τόσο μοναδικό.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Course Σνακ
Cuisine Αμερική
Servings 1.5 φλιτζάνι

Ingredients
  

Instructions
 

  • Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε και ανακατέψτε το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το νερό. Ζεστάνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για χαμηλή σιγοβράση και όχι για πλήρη βρασμό.
  • Σουρώστε το τζίντζερ μέσα από ένα λεπτό κόσκινο, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να πιέσετε το τζίντζερ πάνω στο κόσκινο για να αποσπάσετε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τζίντζερ με τη ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τρίψετε το τζίντζερ στη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια ομοιόμορφα.
  • Απλώστε το τζίντζερ σε ένα λεπτό στρώμα σε ένα μεγάλο πιάτο ή ταψί. Αφήστε το να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 18-24 ώρες.
  • Μόλις στεγνώσει το τζίντζερ, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 εβδομάδες.

Notes

  • Για να δώσετε στο τζίντζερ μια πιο έντονη γεύση, μπορείτε να το αφήσετε να σιγοβράσει για περισσότερο από 10 λεπτά.
  • Μόλις στεγνώσει το τζίντζερ, μπορείτε να το πασπαλίσετε με επιπλέον ζάχαρη για να το κάνετε ακόμα πιο γλυκό και τραγανό.
Keyword τζίντζερ