Go Back

Αμυγδαλοβούτυρο (αμυγδαλόκρεμα, αμυγδαλόπαστα)

Το αμυγδαλόβούτυρο είναι μια νόστιμη και θρεπτική λιχουδιά που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο.
Prep Time 5 minutes
τουλάχιστον 8 ώρες μούλιασμα 1 day
Total Time 1 day 5 minutes
Course Vegan, Vegetarian

Ingredients
  

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ολόκληρα (περίπου 170 γρ.)
  • 1-2 κτσ νερό ή γάλα προαιρετικά

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και ψήστε τα για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Αφήστε τα αμύγδαλα να κρυώσουν εντελώς.
  • Προσθέστε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
  • Εάν θέλετε μια πιο κρεμώδη πάστα, προσθέστε λίγο νερό ή γάλα, χτυπήστε και απολαύστε!

Notes

Για να έχετε μια πιο λεπτή γεύση, μπορείτε να μουλιάσετε τα αμύγδαλα σε νερό για 8-12 ώρες πριν τα ψήσετε.
Εάν τα αμύγδαλα είναι πολύ σκληρά, μπορείτε να τα προσθέσετε στο μπλέντερ με λίγο νερό ή γάλα και να τα χτυπήσετε μέχρι να μαλακώσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά ή γλυκαντικά για να προσαρμόσετε τη γεύση του αμυγδαλοβούτυρου σας.

Διάρκεια ζωής:
Το αμυγδαλόβουτυρο διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες.
 
Keyword αμύγδαλα