Αμυγδαλοβούτυρο (αμυγδαλόκρεμα, αμυγδαλόπαστα)
Το αμυγδαλόβούτυρο είναι μια νόστιμη και θρεπτική λιχουδιά που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο.
Prep Time 5 minutes mins
τουλάχιστον 8 ώρες μούλιασμα 1 day d
Total Time 1 day d 5 minutes mins
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ολόκληρα (περίπου 170 γρ.)
- 1-2 κτσ νερό ή γάλα προαιρετικά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και ψήστε τα για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήστε τα αμύγδαλα να κρυώσουν εντελώς.
Προσθέστε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
Εάν θέλετε μια πιο κρεμώδη πάστα, προσθέστε λίγο νερό ή γάλα, χτυπήστε και απολαύστε!
Για να έχετε μια πιο λεπτή γεύση, μπορείτε να μουλιάσετε τα αμύγδαλα σε νερό για 8-12 ώρες πριν τα ψήσετε.
Εάν τα αμύγδαλα είναι πολύ σκληρά, μπορείτε να τα προσθέσετε στο μπλέντερ με λίγο νερό ή γάλα και να τα χτυπήσετε μέχρι να μαλακώσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά ή γλυκαντικά για να προσαρμόσετε τη γεύση του αμυγδαλοβούτυρου σας.
Διάρκεια ζωής:
Το αμυγδαλόβουτυρο διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες.