Go Back

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Χριστούγεννα χωρίς μπισκότα δεν είναι Χριστούγεννα! Μπισκότα τραγανά, νόστιμα και τέλεια για να τα απολαύσετε.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course Γλυκά, μπισκότα, Σνακ
Cuisine Αμερική

Ingredients
  

  • 50 γρ βούτυρο μαλακό
  • 1/2 λοβό βανίλιας
  • 175 γρ καστανή ζάχαρη
  • 300 γρ αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κτγ κανέλα
  • 1/4 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 200 γρ λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη
  • 200 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
  • 75 γρ φιστίκια

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
  • Αρχικά, σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τον πολτό βανίλιας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  • Κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ σε ένα άλλο μπολ και προσθέστε το στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης μαζί με το αυγό. Ανακατέψτε τα πάντα καλά με τους γάντζους ζύμης του μίξερ χειρός.
  • Προσθέστε τώρα την ψιλοκομμένη σοκολάτα, τα καρύδια και τα φιστίκια ομοιόμορφα στη ζύμη.
  • Πάρτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, φτιάξτε τα σε μπαλάκια και στη συνέχεια πιέστε τα επίπεδα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. (θα πρέπει να έχουν διάμετρο 5-10 εκατοστά ... ανάλογα με το πόσο μεγάλα τα θέλετε. Να θυμάστε όμως ότι ο χρόνος ψησίματος έχει να κάνει και με το μέγεθος των μπισκότων).
  • Τώρα βάλτε τα μπισκότα σας στο φούρνο για 12-15 λεπτά. Αν ροδίσουν στις άκρες είναι τέλεια, καθώς τα "αμερικάνικα μπισκότα" είναι πάντα λίγο πιο μαλακά στο εσωτερικό τους. Αν δεν σας αρέσει αυτό, απλά αφήστε τα λίγο περισσότερο
Keyword Χριστούγεννα