Go Back

Tom Kha Hed - Ταϊλανδέζικη σούπα με λάχανο και μανιτάρια

Είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο πιάτο που προσφέρει μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία. Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, λιπαρών, βιταμινών και μετάλλων.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course Σούπα
Cuisine Ταϊλάνδη
Servings 8

Ingredients
  

  • ½ κτσ πάστα κάρυ
  • λεμονόχορτο
  • 2 φύλλα καφίρ λάιμ ή εάν μπορείτε να βρείτε 2 φύλλα λάιμ για πιο αυθεντική γεύση
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 4 εκατοστά τζίντζερ
  • 1 κτγ γκαλάνγκαλ (θα το βρείτε και ως μπλε τζιντζερ (blue ginger) ή ταϊλανδέζικο τζίντζερ (Thai ginger))
  • 400 ml ζωμό λαχανικών
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 1 καρότο
  • 1 λάχανο λευκό, περίπου 2 κιλά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 300 γρ μανιτάρια (το καλύτερο θα είναι να κάνετε ένα μείγμα μανιταριών)
  • 1 λάιμ (το χυμό του)
  • 2 κτσ Σάλτσα σόγιας
  • 1 χούφτα ντοματίνια
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό

Instructions
 

  • Κόψτε σε λεπτές φέτες ή λωρίδες το τζίντζερ, το λευκό λάχανο, τα καρότα, τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
    Κρατήστε ένα μικρό μέρος της πράσινης άκρης του φρέσκου κρεμμυδιού για διακόσμηση.
  • Αφαιρέστε τους σπόρους από την πιπεριά τσίλι και ψιλοκόψτε την σε μικρά κομμάτια.
  • Κόψτε τα φύλλα καφίρ και το λεμονόχορτο στη μέση και συνθλίψτε ελαφρά το τελευταίο.
  • Βάλτε την πάστα κάρυ, το λεμονόχορτο, τα φύλλα καφίρ, το γκαλάνγκαλ (galangal), το τσίλι, το ζωμό λαχανικών και το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν βράση.
    Σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέστε τα καρότα, τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το λευκό λάχανο, ανακατέψτε και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά.
    Μην εκπλαγείτε, φαίνεται πολύ στην αρχή, αλλά το λάχανο μαραίνεται καθώς μαγειρεύεται!
  • Τέλος, ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας και το χυμό λάιμ.
  • Τοποθετήστε τα ντοματίνια στη μέση στο μπολ και προσθέστε από πάνω τη σούπα.
    Διακοσμήστε με τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό και σερβίρετε ως σούπα ή με λίγο ρύζι.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα