Κις με σολομό και πράσο
Η κις με πράσο και σολομό είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που συνδυάζει την γλυκιά γεύση του πράσου με την πλούσια γεύση του σολομού.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course Δείπνο, Κυρίως πιάτο
Cuisine Γαλλία
Προετοιμασία της κις
- 2 πράσα
- ελαιόλαδο
- 200 γρ σολομό φιλέτο
- 3 αυγά
- 80 ml γάλα
- 1 κτσ κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Τα πράσα
Ενώ η ζύμη ξεκουράζεται, πλένετε και ψιλοκόβετε τα πράσα.Σε ένα καυτό τηγάνι τηγανίζετε τα πράσα για 10 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε.
Ετοιμασία της τάρτας
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τρυπάτε τη βάση αρκετές φορές με ένα πιρούνι.Τοποθετήστε το πράσο πάνω στη ζύμη, προσθέστε τους κύβους σολομού και στη συνέχεια περιχύστε με το μείγμα αυγών/γάλακτος/κρέμας ώστε να καλύψει τα πράσα χωρίς να ξεχειλίσει από τις άκρες της τάρτας.Τοποθετήστε τα στο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά.
Κόψτε και κρατήστε στην άκρη το πράσινο μέρος από τα πράσα για κάποια σούπα.
Για να δώσετε στην κις σας πιο έντονη γεύση και λαχταριστή εικόνα:
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά εποχής. Τα φρέσκα υλικά έχουν πιο έντονη γεύση και άρωμα, κάτι που θα κάνει την κις σας πιο νόστιμο.
- Σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Αυτό θα βοηθήσει να αναδειχθούν οι γλυκές νότες τους.
- Αλατίστε και πιπερώστε τα πράσα και τον σολομό γενναιόδωρα. Αυτό θα βοηθήσει να αναδειχθούν οι γεύσεις τους.
- Για μια πιο λαχταριστή εικόνα, ψήστε μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
- Αντί για κρέμα γάλακτος, χρησιμοποιήστε κρέμα τυριού, sour cream ή σφιχτό Ελληνικό γιαούρτι. Αυτό θα του δώσει μια πιο πλούσια γεύση.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα, τάρτα