Go Back

Κις με ντοματίνια, μάραθο και φέτα

Η (quiche) κις με ντοματίνια, μαραθόριζα και φέτα είναι ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο που θα σας ξετρελάνει! Τραγανή σφολιάτα, κρεμώδες μείγμα, φρέσκα ντοματίνια, μαραθόριζα και φέτα, απλά θα τη λατρέψετε!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Κυρίως πιάτο, Ορεκτικά, Σνακ, Συνοδευτικά
Cuisine Γαλλία
Servings 8 κομμάτια

Ingredients
  

  • 1 φύλλο σφολιάτα ψυγείου, όχι κατάψυξης
  • 3 αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 ml γάλα
  • 200 γρ φέτα
  • 50 γρ τυρί (γκούντα, γραβιέρα, ότι σας αρέσει, ένα είδος ή συνδυασμός)
  • 7 ντοματίνια
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C πάνω/κάτω.
  • Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας, βουτυρώστε τη φόρμα τάρτας και τοποθετήστε τη σφολιάτα μέσα σε αυτήν, έτσι ώστε η σφολιάτα να προεξέχει λίγο στις άκρες.
    Τρυπήστε μερικές φορές με ένα πιρούνι και προψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά, στη συνέχεια βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο.
  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και ανακατέψτε καλά ένα προς ένα τα αυγά.
    Θρυμματίζετε τη φέτα, τρίβετε το τυρί και τα ανακατεύετε απαλά και τα δύο στο μείγμα.
    Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και οποιοδήποτε άλλο καρύκευμα θέλετε και το αφήνετε για λίγο στην άκρη.
  • Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και τη μαραθόριζα κατά μήκος σε λωρίδες.
    Τηγανίστε το μάραθο για λίγο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανος.
    Απλώστε τον τηγανητό μάραθο στη σφολιάτα, τοποθετήστε τα ντοματίνια ομοιόμορφα στη σφολιάτα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Περιχύστε προσεκτικά το μείγμα αυγών και κρέμας γάλακτος πάνω από τις ντομάτες και το μάραθο, ώστε όλα να είναι καλά κατανεμημένα στο πιάτο.
    Τοποθετήστε προσεκτικά στο φούρνο και ψήστε για 30-35 λεπτά.
    Αφαιρέστε το και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
  • Η κις είναι νόστιμη ζεστή αλλά και κρύα.
    Σερβίρετε με μια απλή μικρή σαλάτα περιχυμένη με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα, τάρτα