Go Back

Τάρτα βερίκοκο

Η τάρτα βερίκοκο είναι ένα κλασικό γλυκό με τραγανή ζύμη και γλυκά, ζουμερά βερίκοκα. Είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
αναμονή στο ψυγείο 1 hour
Course Γλυκά, Επιδόρπιο, Ζύμη
Cuisine Γαλλία
Servings 6 τάρτες 10εκ

Ingredients
  

1 δόση για ζύμη μπριζέ

  • 800 γρ βερίκοκα φρέσκα

Η φλαν με γάλα αμυγδάλου

  • 1 αυγό
  • 15 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ γάλα αμυγδάλου

Διακόσμηση και φινίρισμα

  • μαρμελάδα βερίκοκο
  • ζάχαρη άχνη
  • φιστίκια (προαιρετικά)
  • αμύγδαλα (προαιρετικά)

Instructions
 

  • Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη και να στρώσετε τις τάρτες σας την προηγούμενη ημέρα. Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε τα βερίκοκα και το γάλα αμυγδάλου ενώ οι τάρτες σας ψήνονται στο φούρνο.

Κόβουμε τις βάσης

  • Ανοίγετε τη ζύμη σας και, στη συνέχεια, κόβετε κύκλους περίπου 2 εκατοστά φαρδύτερους από τις φόρμες ή τους κύκλους για τάρτες.
  • Στρώνετε τις τάρτες σας με τη ζύμη, τρυπάτε τη βάση με ένα πιρούνι και τις αφήνετε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για άλλη μια ώρα.
  • Βάλτε τη ζύμη στο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 10 λεπτά για να προψηθεί η ζύμη.

Τα βερίκοκα στις τάρτες

  • Χωρίστε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
  • Τα τοποθετείτε στις τάρτες, ανάλογα με το μέγεθος των βερίκοκων, μπορείτε να προσθέσετε το μισό ή το ένα τέταρτο του φρούτου στο κέντρο της τάρτας.

Φλαν με γάλα αμυγδάλου

  • Χτυπάτε τη ζάχαρη με το αυγό, προσθέτετε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύετε ξανά.
  • Μοιράζετε την κρέμα ανάμεσα στις τάρτες.
  • Ψήνετε στους 170°C στον αέρα για 20 λεπτά.

Διακόσμηση και φινίρισμα

  • Όλα αυτά είναι προαιρετικά, αλλά θα σας βοηθήσουν να δώσετε στις τάρτες σας την τελική τους εμφάνιση.
  • Ζεσταίνετε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο σε χαμηλή φωτιά και αλείφετε με ένα πινέλο τις τάρτες σας.
    Αν η μαρμελάδα είναι λίγο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό (αλλά πολύ λίγο).
  • Πασπαλίστε τις άκρες με ζάχαρη άχνη και πασπαλίστε τα βερίκοκα με χοντροκομμένα φιστίκια ή αμύγδαλα.
  • Το μόνο που απομένει είναι να απολαύσετε τις μικρές τάρτες βερίκοκου.

Notes

Για τα βερίκοκά σας, επιλέξτε μια μικρή, αρκετά σκληρή ποικιλία (αλλά ώριμη!). Με αυτόν τον τρόπο, θα αντέξουν καλύτερα κατά το μαγείρεμα και δεν θα απελευθερώσουν υγρασία στις τάρτες.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα, τάρτα