Go Back

Pão de queijo, το βραζιλιάνικο τυρόψωμο

Pão de queijo, το βραζιλιάνικο τυρόψωμο, συνταγή σχετικά απλή, τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν και η διαδικασία παρασκευής είναι σχετικά γρήγορη. Τα Pão de queijo είναι ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ ή πρωινό που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Course Σνακ
Cuisine Βραζιλία

Ingredients
  

  • 1 κούπα κορν φλάουρ
  • ταπ
  • ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • ½ κούπα γάλα
  • ½ κούπα νερό βραστό
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο (οποιουδήποτε τύπου)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions
 

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το άμυλο αραβοσίτου, τη φρυγανιά, το γάλα, το βραστό νερό, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και σχετικά κολλώδες ζύμη.
  • Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τοποθετήστε τις σε μια λαδωμένη ταψί.
  • Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Notes

  • Για πιο τραγανή υφή, χρησιμοποιήστε περισσότερο άμυλο αραβοσίτου και λιγότερο τριμμένη φρυγανιά.
  • Για πιο μαλακή υφή, χρησιμοποιήστε περισσότερο τριμμένη φρυγανιά και λιγότερο άμυλο αραβοσίτου.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος τυριού που θέλετε. Το παραδοσιακό βραζιλιάνικο Pão de queijo φτιάχνεται με τυρί Minas, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο τυρί, όπως κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή παρμεζάνα.
Εδώ είναι μερικές παραλλαγές της συνταγής που μπορείτε να δοκιμάσετε:
  • Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή πιπεριά στη ζύμη.
  • Προσθέστε 1/4 της κούπας ψιλοκομμένο μπέικον ή ζαμπόν στη ζύμη.
  • Προσθέστε 1/4 της κούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως μαϊντανός, ρίγανη ή βασιλικός, στη ζύμη.