Pão de queijo, το βραζιλιάνικο τυρόψωμο
Pão de queijo, το βραζιλιάνικο τυρόψωμο, συνταγή σχετικά απλή, τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν και η διαδικασία παρασκευής είναι σχετικά γρήγορη. Τα Pão de queijo είναι ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ ή πρωινό που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
Course Σνακ
Cuisine Βραζιλία
- 1 κούπα κορν φλάουρ
- ταπ
- ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
- ½ κούπα γάλα
- ½ κούπα νερό βραστό
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο (οποιουδήποτε τύπου)
- αλάτι
- πιπέρι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το άμυλο αραβοσίτου, τη φρυγανιά, το γάλα, το βραστό νερό, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και σχετικά κολλώδες ζύμη.
Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τοποθετήστε τις σε μια λαδωμένη ταψί.
Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
- Για πιο τραγανή υφή, χρησιμοποιήστε περισσότερο άμυλο αραβοσίτου και λιγότερο τριμμένη φρυγανιά.
- Για πιο μαλακή υφή, χρησιμοποιήστε περισσότερο τριμμένη φρυγανιά και λιγότερο άμυλο αραβοσίτου.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος τυριού που θέλετε. Το παραδοσιακό βραζιλιάνικο Pão de queijo φτιάχνεται με τυρί Minas, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο τυρί, όπως κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή παρμεζάνα.
Εδώ είναι μερικές παραλλαγές της συνταγής που μπορείτε να δοκιμάσετε:
- Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή πιπεριά στη ζύμη.
- Προσθέστε 1/4 της κούπας ψιλοκομμένο μπέικον ή ζαμπόν στη ζύμη.
- Προσθέστε 1/4 της κούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως μαϊντανός, ρίγανη ή βασιλικός, στη ζύμη.